Barrachina( PP) :El Congrés autoritza al Govern de Sánchez a cobrar peatges en l'AP-7 una vegada finalitze la concessió

Miguel Barrachina congresoEl Partit Popular ha sigut l'únic que ha votat en contra en el Congrés la proposta del govern socialista que li permetrà cobrar peatges en totes les autopistes encara que concloga la concessió.

El Partit Popular ha sigut l'únic partit que ha votat, avui en el Congrés dels Diputats, en contra de la iniciativa del govern de Sánchez que obri la possibilitat de cobrar el peatge de l'autopista AP-7 una vegada finalitze la concessió. PSOE, Podemos y Ciudadanos han votat a favor.

En concret s'ha ratificat el RDL 18/2018 publicat en el BOE de 9 de novembre de 2018 que literalment afirma “es reforma la Llei de carreteres per a donar cobertura de rang legal al cobrament de peatges per la Societat Estatal d'Infraestructures del Transport Terrestre, S.M.I., S.A. (SEITTSA), en assumir, si escau, l'explotació de determinades autopistes de peatge que han revertit o que revertisquen a l'Estat. Per açò, per a continuar l'explotació de determinades autopistes i permetre, si escau, l'explotació d'unes altres s'estima necessari comptar amb una norma legal que empare la percepció per SEITTSA dels nous peatges que, a l'empara de l'article 22 de la Llei de Carreteres, aprove el Govern”.

El president del Partit Popular de la província de Castelló i portaveu de Foment en el Congrés dels Diputats, Miguel Barrachina, ha assegurat que “a través del reial decret de mesures urgents en matèria de carreteres, publicat en el Butlletí Oficial de l'Estat del 9 de novembre, el govern socialista de Sánchez dóna rang legal al cobrament de peatges de la societat pública en assumir l'explotació de determinades autopistes de peatge que han revertit, com les radials, i les que revertiran, les cinc autopistes que porten 40 anys amb peatges”.

“En l'oposició com en el govern el Partit Popular sempre ha defensat el mateix; les nou radials que no estan amortitzades havien d'haver sigut ja relicitadas i les cinc autopistes amortitzades després de quaranta anys de pagament i que afecten a les províncies de Burgos, Alava, Sevilla, Cadis, Alacant, València, Castelló, Tarragona, Barcelona, Girona, Lleida i Zaragoza han de quedar lliures de pagament” va afirmar Barrachina.

Barrachina ha assegurat que, amb açò, “els veïns de Castelló, València i Alacant saben, que amb aquesta modificació aprovada pel Consell de Ministres, el govern els va poder cobrar per l'ús de l'autopista AP-7".  Per al líder del PPCS, "aquesta mesura posa l'espasa de Dàmocles sobre els territoris que són a punt de veure les seues carreteres liberalitzades".

“Només el Partit Popular -ha assenyalat- hem votat en contra d'una decisió que carrega contra famílies, treballadors i empresaris que usen diàriament l'autopista per a realitzar les seues gestions comercials, la qual cosa suposa, al costat de l'impost al diésel i la pujada de la quota dels autònoms, un nou mazazo dels socialistes als transportistes, molts d'ells autònoms”.

Així doncs, el mandatari popular castellonenc ha assenyalat que “a les paraules del ministre de Foment, que ha dit en seu parlamentària el contrari del que ha publicat el BOE, li done crèdit zero, el mateix que avui li donen al Govern d'Espanya la Comissió Europea, el FMI i l’OCDE".

Així mateix, Miguel Barrachina ha exigit al ministre Ábalos que complisca la seua promesa de bonificar el peatge de l'AP-7 que ja gaudeixen a Catalunya des del 2 de setembre. El president del PPCS ha recordat que “esta és la primera vegada que, amb els diners del govern d'Espanya i sense aportació d'una comunitat autònoma, s'aplica una mesura discriminatòria i es converteix en frontera el que sempre ha sigut un límit provincial".

cal recordar que la ministra portaveu va anunciar el passat 1 de setembre que “en els pròxims dies” s'estendria la bonificació de l'AP-7 a Catalunya a la Comunitat Valenciana i Murcia. “No obstant, aquells dies s'han convertit en setmanes i les setmanes en mesos i els 16 milions d'euros del pressupost del Partit Popular, que el PSOE va votar en contra, segueixen estant sense executar”.

El president del PPCS ha assenyalat que “el govern de Mariano Rajoy ha sigut l'únic que després de 40 anys no va prorrogar la concessió de les autopistes. Ho va anunciar en 2012 Ana Pastor i ho va complir Íñigo de la Serna en alliberar el peatge de l'autopista entre Burgos i Vitòria perquè el procés de licitació que es tenia haver iniciat fa dos any i no ho iniciem”.

20181102 camideConquesta 945x222

ash

TV Castelló

agustinet

ntc vertical

Escolta'ns

 

 

covid-amics

banner proximitatgris

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació