La Diputació aprova les bases del Pla Castelló 135

INCLOU VÍDEO| Resum del Ple de la Diputació. Infraestructures, Pla 135, Museu de la Valltorta i Dia Internacional de la Dona

 

El Ple de la Diputació de Castelló ha reclamat avui a la Generalitat que complisca amb el seu compromís de generar més oportunitats de progrés a l'àrea metropolitana de Castelló completant les obres del TRAM. Així, a través d'una moció del grup popular, el Ple provincial ha demanat a la Generalitat que, dins d'un Pla Extraordinari, dot d'una partida pròpia per a la Línia 2 del TRAM entre Castelló, Almassora, Vila-real i Borriana per a executar el present exercici, així com culminar la línia 1 del TRAM entre Castelló i Benicàssim.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha assegurat que “hem de recolzar l'arribada d'infraestructures a Castelló, independentment del color polític del govern que les impulse. No hem de demonitzar aquestes qüestions mai, la qual cosa volem és tenir quantes més infraestructures millor, perquè després d'aqueix missatge contradictori de desacord polític en el suport a les infraestructures, ha aparegut històricament l'excusa perfecta perquè els governs no invertisquen en la província. Hem d'unir-nos tots per a defensar el millor per a Castelló”.

En aqueix sentit, la moció assenyala el greuge que suposa per als veïns de Castelló, Vila-real, Almassora i Borriana la nul·la sensibilitat del Consell amb la província de Castelló molt particularment amb aquests municipis en aquesta qüestió.

Llum verda al major pla inversor de la Diputació: Castelló-135

El Ple de la Diputació ha aprovat de forma definitiva les bases del Pla Castelló-135 amb un total de 12,4 milions d'euros d'inversió per a millorar la qualitat de vida i impulsar la igualtat d'oportunitats en tots els municipis de la província.

Així, i després d'aprovar amb el suport unànime de tots els grups polítics aquest nou 'Pla Castelló 135', la institució ha ratificat en sessió plenària les bases definitives perquè, a continuació, els ajuntaments certifiquen a què van a destinar els diners que els correspon i la Diputació puga avançar-li-ho.

El president Moliner ha agraït a tots els grups polítics “que recolzen aquest important pla per a tots els alcaldes i ajuntaments de la província. Sé que tots han aportat totes les qüestions amb clara vocació de millorar en aquest pla inversor que respon a les necessitats de tots els municipis de Castelló. La col·laboració de la Diputació i la Generalitat en el Pla Castelló 135 i el pla de Cooperació ha obert un nou espai de finançament per als ajuntaments de la nostra província”.

Més suport al patrimoni rupestre provincial en el Museu de la Valltorta

El Ple de la Diputació de Castelló ha instat a la Generalitat al fet que cobrisca la plaça directiva del Museu d'Art Rupestre de la Valltorta que es troba vacant des de començaments de l'any 2016. A través de la moció del grup popular, el Govern Provincial ha demanat al govern valencià més cuidat i reconeixement a tot el relacionat amb l'únic ben provincial declarat Patrimoni Mundial de la UNESCO, les pintures rupestres del Parc Cultural de la Valltorta-Gasulla.

Declaració Institucional sobre el Dia Internacional de la Dona

Tots els grups polítics amb representació en la Corporació Provincial han presentat conjuntament en forma de Declaració Institucional el seu compromís amb la igualtat de tracte i oportunitats entre dones i homes en el sentit d'integrar de forma activa i transversal aqueix principi en el desenvolupament de totes les seues accions i decisions, especialment en els següents àmbits: accés i promoció en l'ocupació; eradicació de la violència de gènere; educació; pensions; salut; esport; representació política i social; recerca, desenvolupament i innovació; societat de la informació; cultura; política exterior; cooperació al desenvolupament i en el mitjà rural.

20181102 camideConquesta 945x222

ash

TV Castelló

agustinet

ntc vertical

Escolta'ns

 

 

covid-amics

banner proximitatgris

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació