Càlig busca consolidar la Fira de Sant Vicent i Dolços Tradicionals en la seua setena edició

presentacio fira de sant vicent calig 2018Entrevistem a Ruth Sanz, regidora de cultura i responsable directa de l´organització de la Fira.

Audio: Ruth Sanz.

 

 

L’alcaldessa de Càlig, Ernestina Borràs, i la regidora de Cultura de l’Ajuntament, Ruth Sanz, presentaven divendres els principals actes que tindran lloc els dies 14 i 15 d’abril en la localitat en el marc de la VII Fira de Sant Vicent i Dolços Tradicionals. Borràs agraïa la seua participació a “associacions, particulars i establiments, que fan possible que la Fira siga un èxit”. L’alcaldessa recordava que la cita està plenament consolidada “i és un referent comarcal en quant a dolços, que són coneguts a tota la comarca per la seua qualitat i que es poden trobar a les pastisseries de Càlig durant tot l’any, i en el cas de la farinosa, que és allò més típic durant estes dates, tots els divendres”. “Invito a tota la gent de la comarca a gaudir d’estos dos dies festius”, finalitzava la primera edil.

Des de l’apartat cultural, Sanz apuntava que “l’objectiu d’aquest edició és consolidar les novetats que vam incloure els anys anteriors”. Una d’elles, la del concurs del cartell anunciador de la fira, ha fet possible una obra, la de la guanyadora Glòria Monerris, amb sis elements molt representatius de la població de Càlig: la Torre, la plaça Nova amb el ball de la Colla de Dansaires, l’estàtua de la Dona Calijona, les flors d’ametles i les olives (ingredients indispensables per a fer dels dolços típics calijons) i la reina de la fira, la farinosa. La regidora també ha posat l’èmfasi en el II Concurs de Dolços, i recordava que fins al divendres 13 hi ha possibilitat d’apuntar-se a la cita, que l’any passat va estar tot un èxit i va comptar “amb un nivell molt alt dels dolços presentats”, com apuntava Sanz.  

La Fira s’estendrà per la plaça Nova, i pels carrers Major, Socors, Hospital i Doctors Marzà. L’edil de Cultura apuntava que a la plaça Nova i a part del carrer Major es trobaran els establiments locals i les associacions, i destacava que dos establiments de la població, junt amb la Societat de Caçadors, han anunciat la seua participació en la Fira. Al carrer Socors i al Carrer Major, es situarà l’artesania i la zona de jocs per als més menuts, així com una granja de 60 metres quadrats amb animal i la ja tradicional passejada d’oques. Durant tot el cap de setmana hi haurà la possibilitat de poder fer passejades a cavall.

Durant la seua al·locució, Sanz també destacava les activitats que desenvoluparan les entitats locals: els tallers de l’Associació Esportiva Mou-te, l’exposició del Fotoclub La Torre, la recreació de l’Entrà de Bous a l’estil calijó (Festa d’Interés Provincial) o les audicions dels professors de l’Escola de Música de la Banda, així com les actuacions de la Colla de Dansaires, l’Agrupació Musical Vila de Càlig i el Grup de Teatre Corronconco en la inauguració de la Fira.

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació