alto palancia agua

Baldoví interromp el ple del Congrés contra la taronja sud-africana

Baldoví Naranjas SudáfricaEl portaveu de Compromís exigeix al Govern que sol·licite urgentment a la Unió Europea l'aplicació de la clàusula de salvaguarda de l'acord comercial amb Sud-àfrica.

 

Malgrat que el problema de les taronges valencianes no apareixia en l'ordre del dia del Ple del Congrés, el portaveu de Compromís, Joan Baldoví, ha decidit interrompre el debat per a realitzar una petició urgent i inajornable al Govern: que es paralitzen les importacions de taronja procedent d'Àfrica del Sud.

Baldoví ha apel·lat a la condició de valencià del ministre Jose Luís Ábalos per a demanar-li que el Govern Espanyol sol·licite urgentment a la Comissió de la Unió Europea l'aplicació de la clàusula de salvaguarda de l'article 34 de l'acord comercial amb Sud-àfrica per a no enfonsar encara més als agricultors valencians i protegir als "collidors" de taronja.

El portaveu valencianista ha denunciat des de la tribuna amb una taronja sud-africana en la mà que mentre les taronges valencianes es queden en l'arbre o s'han de vendre a resultes, milions de taronges sud-africanes envaeixen els supermercats: "Aquesta taronja ha recorregut més de 12.000 quilòmetres per a arribar a un supermercat de Madrid i, a part de la gran petjada de carboni que ha deixat el seu transport, aquesta perpetrant un drama en els camps valencians".

20181102 camideConquesta 945x222

Escolta'ns

 

 

drcas1u2

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació