Comencen les obres de remodelació de la plaça de l’Estació de Benicarló

xaro miralles

Les actuacions serviran per adequar la plaça a les necessitats actuals, tenint en compte que es tracta d'una de les principals entrades de Benicarló

Audio: Xaro Miralles, alcaldessa de Benicarló entrevistada a Hoy por Hoy.

 

L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha visitat les obres de remodelació i millora dels accessos a la plaça de l'Estació, que van començar el passat dijous i que tenen com a objectiu principal l'adequació dels espais adjacents a l'estació per tal d'adaptar-la a les necessitats actuals. L'alcaldessa ha manifestat que «aquesta serà una actuació històrica per a Benicarló, ja que l'estació és l'entrada a la ciutat a través del ferrocarril i actualment té molts inconvenients que dificulten la circulació i que resoldrem amb aquestes obres».

Miralles ha remarcat que «paral·lelament, s'habilitarà una zona enjardinada per tal de millorar la imatge i s'eliminaran tots els desnivells per facilitar el pas de vianants des de la zona d'aparcament fins a l'estació».

Per la seua part, l'arquitecte municipal, Luis Pérez, ha destacat que «l'objectiu principal d'aquestes actuacions és eliminar, a través d'una circumval·lació, els embussos de trànsit que es formen a la plaça, especialment els caps de setmana, i, a més, ajudar a què els visitants perceben una millor imatge de la ciutat».

En concret, les primeres actuacions que s'estan duent a terme estan centrades en l'enderrocament de les cases annexes a l'estació, que l'Ajuntament ja va expropiar fa anys, per tal de convertir l'espai en un aparcament, que s'estendrà des de l'actual esplanada de la parada d'autobús fins al començament del propi edifici de l'estació.

Aquest espai, de més de 1.000 metres quadrats, servirà per allotjar els vehicles que ara aparquen a la plaça de l'Estació i a l'avinguda de Felipe Klein, en la qual s'eliminaran els aparcament actuals. La calçada es reduirà fins a tres metres, que és l'amplada mínima que permet el pas de vehicles i autobusos. A més, es condicionarà un nou espai que actuarà com a parada d'autobusos que servirà per connectar l'estació amb el municipi i la futura estació d'autobusos, que s'ubicarà al passeig de Febrer Soriano.

Una vegada estiguen finalitzades les obres, un dels canvis més importants serà l'obertura de l'avinguda de Felipe Klein gràcies a les obres del Sector 11 Collet II, circumstància que s'aprofitarà per connectar-la amb la plaça de l'Estació i així solucionar els problemes del trànsit. Així, l'avinguda de Felipe Klein només serà de sentit únic, en direcció al camí paral·lel a la Rambla de Cervera. «Els vehicles circularan per l'avinguda, passaran per davant de l'estació i no hauran de donar la volta a la mateixa plaça com ocorre ara», ha afirmat l'alcaldessa.

A banda, també es condicionarà la vorera que transcorre al voltant de l'empresa IFF, renovant la superfície i canviant la il·luminació. En aquest sentit, Pérez ha reconegut que «encara que actualitzarem l'enllumenat, intentarem mantenir l'estructura dels fanals que hi ha actualment amb l'escut de la ciutat».

Les obres, que està previst que estiguen finalitzades en un període de tres mesos, han sigut adjudicades a l'empresa Pavasal per un cost 136.730 euros (IVA inclòs), dels quals 102.547 aniran a càrrec de la Diputació de Castelló, dins del Pla Castelló 135.

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació