alto palancia agua

egm-depor-1t20.gif

egm depor 1t20

MAESTRAT VIU ENTREGA AQUEST DISSABTE ELS PREMIS 2019 A VINARÒS, HOMENATJANT A GINER SOROLLA I PACO BATISTE

joanBeltran foto Jordi Duran

membres de la Comissió Popular de Persones Crítiques i amb Iniciativa dAtzeneta del Maestrat

La plaça Parroquial de Vinaròs, al peu de la torre-campanar i davant del nou Ajuntament de la ciutat, acollirà el dissabte 18 de maig a les 18 h de la vesprada la gala de lliurament dels premis que enguany rebran Joan Salvador Beltran Cavaller (premi Carles Salvador 2019), la Comissió Cultural d’Atzeneta del Maestrat (premi Pere Labèrnia 2019), Carles Mir Pegueroles (premi Alfred Giner Sorolla 2019) i la Coordinadora d’entitats del Maestrat i els dansaires i músics del Maestrat (premi Seidia 2019).

El vicepresident de Maestrat Viu, Josep Meseguer Carbó ens ho ha explicat tot.

 

 

L’espectacle d’enguany incorpora de fons el patrimoni arquitectònic de l’església de l’Assumpció de Vinaròs, construïda entre els segles xvi i xviii i declarada Monument historicoartístic Nacional el 1978. Per recordar el centenari del naixement de dos recordats vinarossencs, Alfred Giner Sorolla i Francesc Batiste Baila, Maestrat Viu ha previst un espectacle homenatge de memòria dins la gala dels Premis Maestrat Viu en què el públic en serà protagonista per configurar un monument piramidal.

La veu de la cantant Ina Martí, acompanyada al piano pel compositor Enric Murillo, amenitzarà la cerimònia del lliurament dels guardons amb textos de poetes valencians, com Teodor Llorente, Miquel Peris i Segarra, Maria Ibars, Vicent Andrés Estellés o Sergi Gómez i Soler. L’artista, nascuda a València i establerta a Sueca, ha incorporat el valencià com a llengua social d’expressió artística en els escenaris a partir del seu primer disc, Així (2018), cosa que l’ha convertida en l’exemple d’intèrpret novavalencianoparlant. Ina Martí a hores d’ara està treballant ja en el segon disc.

El Sobrino del Diablo, nom artístic del monologuista i cantautor satíric barceloní Juan Gómez González, és l’escollit per presentar els Premis Maestrat Viu al costat de la comunicadora Elena Sales, de les Coves de Vinromà. El cantautor, que en la gala només s’ocuparà de la presentació, actuarà com a músic per la nit, en la cloenda del sopar institucional dels Premis Maestrat Viu que tindrà lloc a l’Hotel Roca de Vinaròs a partir de les 21 h. El Sobrino del Diablo és la suma de melodies diverses (blues, gospel, rock, heavy metal), lletres humorístiques i de crítica social i política, i una posada en escena pròxima a la interpretació teatral; en conjunt, vint anys de treball dalt dels escenaris que es recullen en el documental de Nando Caballero estrenat el 2018 Disculpin les molèsties. El sobrino del Diablo (Rock i anarquia). Serà l’actuació per als Premis Maestrat Viu la primera íntegrament en català, després que Juan Gómez decidira incorporar lletres en llengua catalana en cadascun dels seus discos a partir del sisé disc, Perder la dignidad (2009), dels dotze que té publicats; és també, per tant, un noucatalanoparlant en l’escena musical.

20181102 camideConquesta 945x222

ash

TV Castelló

SER EGM

Escolta'ns

 

 

covid-amics

banner proximitatgris

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació