alto palancia agua

Cultura anuncia treballs de reforç i reparació dels murs interns del poblat iber

POBLAT IBERIC VINAROS MURSAquesta setmana han començat a Vinaròs les feines per a consolidar les pedres i evitar possibles despreniments dels murs interns del jaciment iber del Puig de la Misericòrdia, un dels més importants de la comarca del Baix Maestrat amb més de 2.700 anys d'antiguitat. Cal destacar que en la darrera campanya d'excavacions es van fer descobertes significatives, com un petit taller que es feia servir per crear petites peces de metall, així com vasos que contenien cereals.

Els regidors de cultura, Marc Albella i de Medi Ambient, Jordi Moliner han passat per Hoy por Hoy Maestrat.

 

Pel que fa a les noves feines que s'executaran a partir de la propera setmana, finançades de forma íntegra per l'Ajuntament, amb una inversió de 5.000€, consisteixen en la consolidació dels murs interns per evitar possibles despreniments. El regidor de Cultura, Marc Albella, ha destacat que "aquests treballs són molt importants per a seguir preservant el jaciment i permetre als arqueòlegs, que vindran a l'estiu a realitzar una nova campanya d'excavacions, puguen seguir descobrint el passat dels primers pobladors de la localitat".

Albella ha explicat que les feines de consolidació es desenvoluparan durant una setmana aproximadament. Per acabar feia una crida a la ciutadania perquè respecte les restes del poblat, recordant que per a visitar-les es disposa d'una passarel·la de fusta.

20181102 camideConquesta 945x222

Escolta'ns

 

 

drcas1u2

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació