La Diputació de Castelló amplia les ajudes econòmiques per naixement o adopció en municipis amb població inferior a 1.000 habitants

REPOBLEMLa Diputació de Castelló amplia les ajudes econòmiques per naixement o adopció en municipis amb població inferior a 1.000 habitants per a aquest exercici 2019 com una de les seues mesures per a revertir la situació de despoblació que viu bona part de l'interior de la província. Així, el Govern Provincial consolida aquesta iniciativa les bases de la qual ha aprovat hui en Junta de Govern amb la condició que es puguen aplicar als naixements o adopcions des de l'1 de gener d'enguany. Una iniciativa que permet ajudar amb 600 euros per fill a les famílies dels municipis més xicotets de la província, sense tindre en compte la seua renda i que ja durant 2018 ha beneficiat a 89 famílies.

 

La diputada provincial d'Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, ha assegurat que “les ajudes han tingut un acolliment espectacular. Es limiten als pobles més xicotets de la província que són els que pitjor ho tenen per a remuntar aquesta situació de despoblació que pateix gran part del nostre interior. Sabem que les ajudes no són la gran solució al problema, però a través d'aquesta aportació sí que estem llançant un missatge de suport a totes les parelles que decideixen quedar-se en aquests pobles a desenvolupar el seu projecte de vida familiar”.

És per això que Vicente-Ruiz ha insistit que “estem amb els pobles xicotets, i tot recurs que puga ajudar al fet que la gent jove decidisca quedar-se en ells ho tenim en compte, perquè de la seua permanència depén també la de la província tal com la coneixem, amb totes i cadascuna de les 135 identitats que la fan única”.

En aqueix sentit, cal tindre en compte que el Govern Provincial destinarà aquest 2019 fins a 70.000 euros a aquestes ajudes. No es tenen en compte criteris de renda sinó que ha de justificar-se la seua residència en aquests pobles mitjançant el volant d'empadronament emés per l'Ajuntament corresponent, en el qual haurà de fer-se constar la data d'antiguitat com a veí del municipi..

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació