alto palancia agua

Peníscola programa més de quaranta activitats per a celebrar el Nadal

raquel paris i julio vidal ser maestratLes àrees de Cultura, Esports, Festes, Benestar Social i Turisme han coordinat una agenda per a tots els públics que arranca , per primera vegada, amb un acte institucional d'encès de llums de Nadal en el qual participarà la Coral Polifònica de Peníscola i la Coral Infantil.

 

 

La litúrgia i celebracions pròpies dels festejos o la promoció de l'oferta gastronòmica són algunes de les propostes, així com *Peñisnadal, un dels programes estavella de les festes.

Repeteix la iniciativa de la Festa de finalització d'Any, que inclourà un ball popular fins a la matinada; proposta que es repetirà, per primera vegada, la nit de Reyes.

Els festejos nadalencs i el comiat de l'any en el mes de desembre són bones excuses per a programar, en els dies festius, propostes i activitats per a gaudir en família. Així, des de diferents àrees de gestió en l'Ajuntament i en col·laboració amb particulars, associacions i entitats locals, Peníscola proposa una completa programació nadalenca i per a tots els públics.

Els actes amb major èxit de participació en els anteriors anys i que contempla la programació d'aquest Nadal són l'arribada de Papà *Noel i el repartiment de joguets als xiquets i xiquetes de la localitat; la cavalcada dels Reis Mags i el saló infantil *Peñisnadal. Pensant també en el gaudi dels més xicotets i tractant-se de les dates nadalenques, l'àrea de Benestar Social ha programat el Servei d'Assessorament per a l'elecció de joguets, en la *Ludoteca municipal. Enguany, a més, se sumen *cuentacuentos infantils els dies 8 i 22 del mes.

Una de les importants apostes en la programació la trobem en la celebració de la nit de finalització d'Any en la qual, com és tradicional, l'Ajuntament farà el repartiment de raïms de la sort enfront del campanar de l'Església de Santa María, després de la qual s'ha programat un ball popular en la carpa de festes, que estarà situada en la zona d'aparcament del Centre d'Estudis. A aquesta iniciativa que s'espera repetisca l'èxit de l'any anterior, se sumisca la festa del *Roscón de Reyes, la nit del dia 5 de gener amb una orquestra en la carpa de festes.

Les propostes per a la dinamització del comerç local i el sector turístic engloben el Mercat de Nadal que se celebrarà aquest pont; el Mercat Medieval, que se celebrarà per a cap d'any, les Jornades Gastronòmiques de Cuina Tradicional, entre els dies 30 de novembre i fins al 16 de desembre;o les visites guiades gratuïtes pel casc antic i per la Peníscola de Cinema.

En el plànol esportiu, els concursos de pesca, la *Masterclass de *Zumba solidària, el campus de futbol solidari de la Peña Barça, la *Trail per la Serra de *Irta o la Cursa *Solidària de Nadal, són algunes de les propostes que inclou l'agenda nadalenca.

A més, la col·laboració de diferents associacions culturals  i particulars ha permès incloure en la programació el curs de confecció de centres nadalencs, l'exposició permanent de pesebres, el festival de Nadal de l'Escola de Música o el Concert de la Coral Polifònica. Aquesta última, a més, protagonitzarà al costat de la Coral Infantil un altre dels nous actes del calendari quan s'encenguen les llums nadalenques, doncs s'efectuarà congregant als veïns en un emotiu acte amenitzat amb nadales i una xocolatada popular, a càrrec dels veïns del carrer D. Antonio Pascual i plaça de *Sant Isidre.

“L'esforç de tantes agrupacions locals per participar i sumar-se a la programació d'activitats per a aquests festejos, a les quals se sumisca la Casa d'Andalusia en enguany de la seua creació, és digne de reconeixement i de felicitació” ha destacat la regidora de Festes, Raquel París, que ha agraït també la tasca de coordinació de les diferents àrees per a la confecció del programa que inclou més de trenta propostes per a tots els públics.

Per als qui gaudeixen de la litúrgia, el calendari religiós inclou la celebració de la Missa del Gall, la missa en el dia de Nadal, el dia de Sant Esteban amb el cercaviles de la Banda de Música, en Any Nou i la tradicional celebració el dia 6 de gener en presència de *SSMM Els Reis Mags.

20181102 camideConquesta 945x222

Escolta'ns

 

 

PSOE300X300PX

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació