Ernest Blanch mostra la seua satisfacció per l'acord Sánchez-Puig que assegura la viabilitat econòmica de la Generalitat Valenciana

  • ximo ernestPosa en valor la capacitat negociadora de tots dos dirigents, que “deixa en evidència a Rajoy, Montoro, Bonig, Barrachina i tot el PP, perquè els diners estaven, però el que no he existia era la voluntat de tractar amb justícia a la Comunitat Valenciana i a la província de Castelló”.

 

El secretari general del PSPV-PSOE a la província de Castelló, Ernest Blanch, ha mostrat la seua satisfacció per l'acord provisional de finançament pactat entre el President Sánchez i el President Puig, que “farà possible la immediata viabilitat econòmica de la Comunitat Valenciana, que amb Rajoy i el PP es trobava seriós perill”.

Blanch assegura que es tracta de “un interessantíssim pas previ a la consecució de l'objectiu final, que és obvi que és l'aprovació d'un nou model de finançament autonòmic”.

No obstant això, explica, “aqueix nou model no es pot improvisar de la nit al dia i menys amb una aritmètica parlamentària com l'actual; per tant, era imprescindible un acord previ, que amb caràcter immediat, alleuge la situació econòmica creada per Rajoy, Montoro i tot el Govern del Partit Popular, que durant 6 anys i mig es van ocupar i van preocupar d'ofegar a la Comunitat Valenciana”.

“Rajoy, Montoro, Bonig i Barrachina deien que no era possible i ha resultat ser que sí que era possible, els diners estaven però el que no existia era la voluntat de donar un millor tracte a la Comunitat Valenciana”. 

En opinió de Blanch, l'acord aconseguit entre Sánchez i Puig “posa de manifest que el canvi de Govern sorgit de la moció de censura a Rajoy ha sigut altament satisfactori per a la Comunitat Valenciana i, per tant, per a la província de Castelló, els ciutadans i ciutadanes de la qual podran tindre garantits uns serveis públics que amb el PP estaven en perill”.

Per al líder dels socialistes de Castelló “és molt important que la Comunitat Valenciana puga disposar de 850 milions d'euros més i que obtinga un refinançament de 1.000 milions d'euros del seu deute de curt a llarg termini, un deute astronòmic que, recordem, és el resultat de 20 anys de nefasta gestió, balafiament i corrupció del Partit Popular”.

Blanch també posa en valor la condonació per part del Govern d'Espanya de 350 milions d'euros per a tapar un dels molts pufos que va deixar el Partit Popular, en aquest cas concret, “el que va suposar La Marina de València en 2007 amb aquell capritx elitista que va ser la Copa Amèrica”.

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació