alto palancia agua

La alta ocupació del passeig en època estival ha generat queixes per l'ocupació parcial de l'espai per part de les bicicletes sdegons l´Ajuntament de Peniíscola

peniscola paseo bicisEl Regidor de Policia de l'Ajuntament de Peníscola, Alfonso López, s'ha reunit en els últims dies amb una representació de vianants de la zona nord del municipi per tractar d'esclarir alguns aspectes sobre el carril bici que transcorre pel Passeig Marítim.

En el transcurs de la trobada es van acordar tres mesures que havien de ser materialitzades al més aviat possible i dues d'elles ja s'han engegat. El primer d'aquests acords va consistir a elaborar adhesius pisables que, col·locades sobre el carril bici, advertissin repetidament de la preferència dels vianants sobre els ciclistes en el carril bici. La segona proposta emesa per l'edil va ser l'opció d'avisar per megafonia -al llarg de tot el passeig- que el carril bici no dóna preferència als ciclistes sobre els vianants.

En relació a la problemàtica suscitada pel carril bici, López destaca els antecedents respecte a la creació del mateix. "El carril bici va ser creat a instàncies d'una petició col·lectiva de la ciutadania que demandava fa més de deu anys la creació del mateix en un passeig amb les possibilitats que presentava est; petició que va ser atesa per l'equip de govern en aquell moment encapçalat ja per l'actual alcalde", explica el regidor, afegint que "des de llavors hem tingut defensors i detractors d'aquest carril bici, que intentem compatibilitzar, fins que un tercer problema col·lateral ha incrementat la pressió". Al problema que es refereix és al de la venda no sedentària no autoritzada coneguda com Top Manta.

La situació es veu empitjorada per la presència massiva de venedors ambulants no autoritzats, subratlla López. "Considerem que és una conseqüència directa de la nefasta gestió de la migració per part del govern central, que és qui hauria de posar-se a la feina per controlar els fluxos migratoris i facilitar una emigració legal per evitar així que els immigrants duguin a terme aquesta venda fraudulenta, i que ho facin cada vegada més".

En l'actualitat, l'espai del passeig està sofrint una "pressió desmesurada perquè, a part de l'uso ciclista i de vianants, aquest espai és compartit pel col·lectiu de venedors no autoritzats; un col·lectiu que ocupa de forma desmesurada l'espai públic i que ha desbordat qualsevol previsió constriñendo molt més l'espai", exposa el regidor.

20181102 camideConquesta 945x222

Escolta'ns

 

 

drcas1u2

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació