La Guàrdia Civil deté a cinc persones pel furtament de més d'una tona de garrofes en Sant Jordi

• S'han recuperat més d'una tona de producte el valor de mercat del qual ascendeix a més de 1.100 euros

foto1

foto2 

En plena campanya de recollida de fruita seca i davant el repunt de robatoris i furts durant aquestes èpoques, la Guàrdia Civil de Castelló reforça les mesures de seguretat per a impedir la comissió d'aquesta mena de fets delictius i incrementen les inspeccions, vigilàncies i recerques de totes les finques rurals i instal·lacions agrícoles i ramaderes per a un desenvolupament positiu d'aquestes campanyes.
En el marc d'aquests serveis per a prevenció de la comissió d'aquesta mena de fets, la Guàrdia Civil de Sant Mateu (Castelló) ha detingut a cinc homes com a presumptes autors d'un delicte de furt, perpetrats en dues parcel·les de la zona agrària de la localitat de Sant Jordi, per la sostracció de més d'una tona de garrofes.
Els guàrdies civils van tenir coneixement d'un possible furt de garrofes en diverses parcel·les de la població gràcies a la col·laboració ciutadana, sorprenent “in fraganti” dues dels presumptes autors en el moment de l'il·lícit, emprenent la fugida altres tres persones.

Els agents van procedir a la detenció dels dos homes, i després de realitzar una inspecció en el lloc van localitzar amagats en els voltants als altres tres presumptes autors restants.
Així mateix, després de la realització de diverses gestions, van poder acreditar que aquestes persones mancaven d'autorització per a la recol·lecta de les garrofes, i van provar que havien estat dues les finques afectades durant la comissió d'aquest furt.
Els agents de la Guàrdia Civil van aprehendre la totalitat del producte que tenien recollit i emmagatzemat en sacs, que llançaven un pes total de més una tona i amb un valor de mercat que ascendia de més de 1.100 euros.
Les garrofes van ser lliurades íntegrament al seu legítim propietari qui havia interposat la pertinent denúncia.
Interposar la denúncia és determinant per a la traçabilitat i recuperació del producte o els materials sostrets.
La Guàrdia Civil recorda que disposa d'un telèfon d'emergències, 062, que pot ser utilitzat pels ciutadans les 24 hores del dia per a comunicar qualsevol tipus d'incidència o acció que li pugui resultar sospitosa.

20181102 camideConquesta 945x222

ash

TV Castelló

ap.BANNER GASTRONOMÍA.300x300px

Escolta'ns

 

 

covid-amics

banner proximitatgris

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació