Vinaròs amplia els espais municipals cardioprotegits

Desfibri

 

             Ximo Puig presentà  el dispositiu especial «Estiu Segur 2021» on hi va haver presència de Vinaròs.

 

S'ha instal·lat un nou desfibril·lador a la planta baixa de l'ajuntament amb previsió d'ampliar-ho a altres espais municipals

La Regidoria de Governació, encapçalada per Marc Albella, ha instal·lat un desfibril·lador a la planta baixa de l'ajuntament per oferir una primera assistència en cas d'urgència. Cal destacar que oferir una atenció immediata és fonamental per a poder salvar la vida de la persona que pateix una parada cardiorespiratòria.

El regidor Albella ha destacat que "per a garantir un ús correcte del desfibril·lador s'ha format al personal de referència de l'ajuntament, a través d’un taller impartit per la Policia Local". En aquest sentit, agraïa la implicació dels treballadors municipals per formar-se en primers auxilis, a més també de la tasca dels agents per impartir el taller. Albella assenyalava que des de Governació la intenció és ampliar de forma progressiva la xarxa de desfibril·ladors a la resta dels edificis municipals, així com formar el personal treballador, per fer de Vinaròs un municipi cardioprotegit.

Pel que fa a la ubicació del desfibril·lador a la planta baixa de l’ajuntament, el regidor ha explicat que s’ha escollit aquest espai amb motiu de l’elevat nombre de persones que cada dia s’apropen fins al consistori i l’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana per realitzar tramitacions. Així mateix, també es disposa de desfibril·ladors al quarter de la Policia Local, Poliesportiu Municipal, pistes d'Atletisme, Ciutat Esportiva, Mercat Municipal i a tots les vehicles policials.

Per la seua banda, el cap de la Policia Local, Juanma Domènech, ha insistit que "oferir una assistència immediata és fonamental per a poder salvar la vida d’una persona amb para cardiorespiratòria". Segons destacava els vehicles policials incorporen desfibril·ladors per oferir una resposta ràpida i eficient davant d’una urgència mèdica.

El dispositiu especial "estiu segur" es posarà en marxa a les platges de la Comunitat Valenciana aquest estiu

estiu segur

Ahir, el primer tinent d'alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat i Interés Turístic, Marc Albella, va acudir, en representació de l’Ajuntament de Vinaròs, a la presentació del dispositiu especial «Estiu Segur 2021» que va presentar el president de la Comunitat Valenciana, Ximo Puig.

Es tracta d'un programa que té per objectiu vetlar pel compliment de les mesures sanitàries a les platges de la Comunitat Valenciana durant aquest estiu, així com informar sobre l'oferta turística del destí als turistes.

El projecte contempla la contractació de 1.000 persones menors de 30 anys, per la qual cosa disminuir la taxa de desocupació entre els joves també és un dels objectius que s'ha plantejat dins del dispositiu especial.

El programa estarà present a Vinaròs, on es destinaran a un total de 17 persones per a cobrir el dispositiu, i 70 municipis més de tota la Comunitat Valenciana. En total s'ha invertit 4,5 milions d'euros que seran finançats amb fons europeus.

Marc Albella ha valorat el programa molt positivament destacant que “amb aquest projecte podrem treballar per vetlar pel compliment de la normativa sanitària a les nostres platges, a més d'oferir l'oportunitat de treballar a joves en desocupació.”

20181102 camideConquesta 945x222

ash

TV Castelló

agustinet

ntc vertical

Escolta'ns

 

 

covid-amics

banner proximitatgris

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació