Esbrí (PSPV-PSOE) mostra satisfacció perquè el PP haja atés la petició del grup socialista d’incloure la figura masculina a la Cort d’Honor de les Festes Patronals de Peníscola

Isabel Esbrí

La portaveu socialista, Isabel Esbrí, va exigir la incorporació dels homes ja en 2019

 

 

El PSPV-PSOE de Peníscola es mostra satisfet d’arribar a un consens amb l’actual equip de govern després de reiterar en diverses ocasions la voluntat d’incloure la figura masculina a la Cort d’Honor de les Festes Patronals. “En la pròxima junta de portaveus treballarem un esborrany sobre el nou reglament on la figura masculina quedarà reflectida i inclosa”, celebra Esbrí. Ja en 2019, a través d’un prec en un ple ordinari, el grup municipal socialista va sol·licitar incorporar la figura de ‘cavaller’ a la Cort d’Honor, però vista la falta d’acceptació, Esbrí va sol·licitar tractar el tema amb els diferents grups polítics de la corporació.

No obstant això, explica, no es va trobar un acord i, sense previ consentiment del ple, l’òrgan que té facultat per a autoritzar consultes populars, el Partit Popular va decidir dur a terme una votació ciutadana. Tot i que totes les persones majors d’edat empadronades al municipi tenien l’oportunitat de votar, la participació va ser només d’un 3%.  Esta vegada, la portaveu del grup municipal socialista va incidir davant el Síndic de Greuges i, amb els informes favorables no vinculants d’este òrgan administratiu, va reiterar la proposta en la Junta de portaveus. “Ahir la reivindicació va ser acceptada per fi per l’equip de govern”, celebra Isabel Esbrí.

Ara, amb l’acord amb el Partit Popular, la presència dels homes al grup de representants de les festes sembla més a prop. Tot i que Isabel Esbrí reconeix que “és possible que la figura masculina no puga optar a ser elegit ‘Rei de les Festes’ i només formen part de la Cort”. La portaveu del PSPV-PSOE de Peníscola assegura que este acord “és un primer pas per a aconseguir la igualtat a les Festes Patronals del nostre municipi”. “Tant els homes com les dones haurien de tindre les mateixes possibilitats de participar en les celebracions si volen”, defensa Esbrí. A més, assegura que el grup municipal socialista “continuarà lluitant pels drets dels peniscolans i les peniscolanes i seguirà fent propostes per tal de millorar la vida de la nostra població, sempre fent una oposició constructiva”.

20181102 camideConquesta 945x222

ash

TV Castelló

agustinet

ntc vertical

Escolta'ns

 

 

covid-amics

banner proximitatgris

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació