Compromís s'integra en el govern municipal de Vinaròs.

pacte de gober 010421 alsina fibla cerdaLa regidor de Compromís a Vinaròs, Paula Cerdà entra a formar part del Govern municipal de la ciutat tal com s'ha anunciat aquest matí en una compareixença al costat de l'alcalde Guillem Alsina (PSOE) i la 2a tinenta d'alcalde Ana Fibla (Som Vinaròs).

 


La compareixença es va efectuar davant la porta de l'Ajuntament i juntament amb l'anunci s'ha presentat l'acord de govern recollit en 20 pàgines. Un pacte per a fer front a la crisi econòmica i sanitària de la COVID-19, en paraules de l'alcalde Alsina.
La setmana vinent es donarà a conèixer per part de l'alcalde el nou cartipàs municipal amb la remodelació d'algunes concejalias.
Amb l'entrada d Compromís es reedita "el pacte de les caballerisses" entre les tres formacions encara que amb les peculiaritats del moment. El govern resultant suposa majoria absoluta d'11 regidors.

Reproduim el pacte de govern integre:

Un pacte per a fer front a la crisi econòmica i sanitària de la COVID-19. Els tres grups signants d’aquest pacte prenem aquesta nova etapa del govern municipal amb el convenciment de respondre a les necessitats, problemes i preocupacions dels nostres veïns i veïnes, a més de respondre a les demandes dels sectors productius i econòmics de la nostra ciutat.

Pensant en un model de ciutat que s’adapte als nous paradigmes de les ciutats i que aquesta crisi sanitària i econòmica ens ha mostrat, creiem que baix els conceptes de justícia social i sostenibilitat cal cercar l’equilibri per un Vinaròs del futur que no deixe enrere ningú.

Per a aquests objectius plantegem:

Continuar amb el suport als comerços i PIMES de la nostra localitat. La digitalització, modernització i generació de riquesa al voltant d’aquests són la base per a pal·liar els efectes de la crisi de la COVID-19.

Polítiques de resiliència, promoció i digitalització dels sectors productius locals

tradicionals com a base de noves economies de proximitat i sostenibles.

Activació i generació de sòl industrial per a l’atracció d’empreses que generen ocupació de qualitat a la ciutat.

Generació de polítiques d’inserció sociolaboral per als veïns i veïnes que necessiten acompanyament per a crear i atraure noves oportunitats professionals. Exemples com el programa itineraris o els tallers d’ocupació són l’exemple a seguir.

Complementar aquestes mesures amb l’assistència necessària per a no deixar enrere ningú.

La vivenda és un problema per a molts veïns i veïnes, i no només per a aquells amb poca disposició de recursos humans, cal treballar per a oferir ofertes habitacionals d’emergència i emancipadores. L’oficina de la vivenda com a punt d’informació i acompanyament i la creació de vivenda pública com a exemples.

Aposta per l’energia verda i l’eficiència energètica, sortida verda de la crisi. És el moment d’obtindre uns serveis i instal·lacions més sostenibles i sumar a aquests les vivendes particulars i els centres de treballadors i polígons industrials, amb eines com les comunitats energètiques locals i els beneficis fiscals.

Aposta per la connexió estable i garantida per fibra òptica, en àrees de la ciutat on hi ha buits de connexió importants, vist que el teletreball i la digitalització han sigut clau en la crisi econòmica generada per la COVID.

 

Dinamització de la cultura, oci i entreteniment segurs, potenciant un oci i entreteniment segurs als carrers i places, dinamitzant la ciutat i indirectament l’economia local.

Fons europeus “Next Generation” i Fons de Recuperació. Els fons europeus estan sent un dels temes més recurrents en les reunions intergovernamentals, diputacions, conselleries i ajuntaments. A Vinaròs ja tenim experiència en fons europeus, els EDUSI, en la seua complexitat estan sent i seran un punt d’inflexió

per a la realització d’alguns dels projectes que marcaran història a Vinaròs. Els fons europeus suposaran una oportunitat històrica per a la reconstrucció de la societat, i de retruc hem de mirar que nosaltres aconseguim emprar aquests fons en el nostre poble amb la mateixa fi. Es planteja en aquesta línia l’elaboració de l’Agenda Urbana Vinaròs, el marc en el qual els nous fons europeus arribaran als nostres municipis, definint projectes per a la ciutat del futur i per a la regeneració econòmica.

Aquestes línies de treball o eixos estratègics responen, com hem dit, a la necessitat de prendre el dictat de la crisis de la COVID com un ampli marc de govern, així i tot, es detallen molts d’aquests eixos en projectes, iniciatives i actuacions concretes que es defineixen a continuació àrea a àrea, regidoria per regidoria.

Promoció de la ciutat, interès turístic i relacions institucionals

 

Reconversió de la Regidoria de Turisme en la Regidoria de Promoció de la ciutat, D’interès turístic i Relacions institucionals.

Desestacionalitzar l’oferta d’oci. FESTES

Museus temàtics: Vinaròs Art Urbà i Guerra Civil. En col·laboració amb Cultura i Patrimoni.

Cultura gastronòmica i serveis: nova indústria.

Incloure l’oferta LGTBI+ familiar a l’oferta familiar tradicional.

Vinaròs espai d’oportunitats, espai de salut (conjuntament amb esports i salut), espai comercial. En coordinació i treball amb Salut i Esports

 

 

Centre d’inspiració Turística. Cotxera de Batet.

Plaça de bous, Vinaròs Arena. Espai polivalent per a diversos usos festius, d’oci i compatibles entre si.

Nou model de la Festa del Llagostí. Gastrofestival del Llagostí de Vinaròs. Mesures per a revitalitzar i revertir l’actual situació gastronòmica local.

Crear una Fira temàtica de la xocolata per a Nadal.

Carnaval de Vinaròs i Setmana Santa de Vinaròs. Festes de projecció turística. En coordinació i treball amb Cultura i Festes.

Aconseguir que la Fira i Festes sigue declarada d’Interès Turístic Autonòmic. En coordinació i treball amb Festes.

Nou accés a la Platja del Clot.

Crear un aparcament per caravanes.

Nova senyalètica turística, accesible, intuïtiva i actualitzada. Reconversió de l’edifici “Limbo” en espai diàfan, obert i polivalent.

Cultura

 

Potenciar el Vinaròs Arena per a activitats d’oci i culturals.

Comissió de toponímia/cultura, incloure en aquesta criteris de gènere. Fons i seccions a la biblioteca de literatura feminista i LGTBI.

Museus temàtics:, Poblat iber, Cavallerisses.

Espai Carles Santos, en coordinació amb Promoció de la ciutat.

 

Fomentar la lectura amb Plans de foment per a tots els públics.

Registre de llibres, accés telemàtic, convenis d’intercanvis amb altres biblioteques o universitats.

Donar suport a les iniciatives culturals locals facilitant espais i promocionant les seues activitats. Potenciar espais com “el Quiosc de les Arts” o “Bandarres”.

 

Prendre la “Cultura Popular” com un eix de treball. Fomentar i fer tallers intergeneracionals, enriquint la cultura vinarossenca.

Fomentar el festival «Vinaròs Arts Escèniques» amb ofertes culturals complementàries al voltant de les Arts Escèniques.

Fomentar el Cineclub amb la col·laboració de l’UJI.

Fomentar ofertes culturals complementàries al voltant del cicle de cinema Agustí Comes, en col·laboració amb la Fundació Caixa Vinaròs. Festival Internacional de Curts. En coordinació amb Promoció de la Ciutat.

Fomentar l’aprenentatge de la llengua i cultura literària de la nostra terra.

Programació cultural adaptada, per exemple en llenguatge de signes i per a tot tipus de població. En coordinació amb Política Social.

Entitats culturals, cercar els mecanismes de promoció de la cultura mitjançant les entitats del nostre municipi. Estudiar la possibilitat de treure una convocatòria de subvencions per a entitats culturals del municipi. En coordinació amb Economia.

Posada en valor del patrimoni material i immaterial de la ciutat.

Coordinació del Pla Especial del Casc Històric. Treball juntament amb Urbanisme.

Tindre el patrimoni com un nou eix cultural i turístic. Pintures fingides

Posada en marxa del projecte de l’auditori municipal, iniciar els tràmits per la seua construcció per fases, incloent un projecte/estudi de viabilitat. Centre de formació professional d’arts escèniques.

Ampliació de les actuals dependències de Serveis Socials com a espai cultural.

Continuar la preservació del Poblat Iber i impulsar el Pla Especial de Proteccions de l’Ermita. En coordinació amb Medi Ambient.

 

Agricultura i pesca

 

Programes de digitalització i modernització dels sectors primaris.

Foment del consum de proximitat, mercat de productors de proximitat i/o productors ecològics.

 

Promoure formació (agrícoles, ramaderes, agroalimentàries) de producció ecològica. En coordinació amb Comerç i Transició Ecològica.

Mercat al carrer de productes ecològics locals i comarcals. En coordinació amb Comerç.

 

Comerç

 

Fira d’emprenedors i comerç local. En coordinació amb Ocupació.

 

Programes de digitalització i modernització de comerços tradicionals.

Atenció al Pla Especial, facilitar la generació d’activitats de comerç de proximitat al casc històric.

Mercat Municipal, Mercat 2.0.

Mercat al carrer de productes ecològics locals i comarcals. En coordinació amb Agricultura.

Mercat de Vinaròs, espai de degustació i gastronòmic de proximitat.

Impulsar l’acreditació d’una marca de qualitat Vinaròs-pròxim-km0- com a distintiu del sector serveis o agroalimentari per als seus productes ecològics vinarossencs i del territori. En coordinació amb Transició Ecològica.

Recolzament en la gestió administrativa en l’obertura d’empreses. En coordinació amb Hisenda.

Fomentar el CC VINALAB com a punt de trobada d’emprenedors, empreses i societat.

Treballar conjuntament amb la regidoria d’ocupació per a potenciar jornades divulgatives i taules rodones. Networking entre empreses de la zona i joves.

Creació de la marca Comerç de Vinaròs. Proposta Market Place comarcal.

Fomentar la participació en cursos de formació organitzats per l’Ajuntament, amb ajudes condicionades a l’assistència als cursos.

Crear una mancomunitat per al transport a domicili dels comerços.

 

Festes

 

Hola Estiu- Fira i Festes de Sant Joan i Sant Pere. Seguir consolidant aquest model. Desestacionalitzar l’oferta d’oci (La feria i Olé, Pati del Mercat, Novembre Fest,...)

Carnaval de Vinaròs i Setmana Santa de Vinaròs. Festes de projecció turística. En coordinació amb Cultura i Promoció de la Ciutat.

Creació d’un espai d’actes en valencià dins de la programació cultural.

Impuls de franges horàries sense estímuls a la Fira i resta de programació festiva. Cuidar i posar en valor les nostres tradicions locals.

Aconseguir que la Fira i Festes sigue declarada d’Interès Turístic Autonòmic. En coordinació amb Turisme.

Potenciar les festes de barri. Com a eina de cohesió i trobada veïnal. En coordinació amb Govern Obert.

 

Benestar animal

 

Vetllar pel compliment del sacrifici zero en el servei de recollida d’animals en via urbana.

Campanyes d’adopció, no a l’abandonament i d’esterilització

Campanyes de conscienciació ciutadana pel respecte i convivència amb els animal.

Hisenda

 

Reducció del 75% en l’impost de vehicles per a cotxes híbrids. En coordinació i treball amb Transició Ecològica.

Bonificació del 50% de l’IBI en sistemes d’aprofitament tèrmic. En coordinació i treball amb Transició Ecològica.

 

 

Possibilitar la rebaixa de la taxa d’obertura-llicència d’activitat.

Bonificació del 95% de l’IBI per a vivendes d’ús residencial destinat a lloguer social.

Estudiar la possibilitat de reducció de l’IBI al 50% a tots aquells particulars o comerços que utilitzen plaques solars/fotovoltaiques. En coordinació i treball amb Transició Ecològica.

Plantejar la reducció parcial o total de taxes i tributs si la situació econòmica municipal ho permet.

Ocupació

 

Revisar i millorar el Butlletí informatiu d’oferta laboral. Creació de l’observatori de dinamització de l’economia local

Borsa d’emprenedoria comunitària i col·laborativa: accions i empreses que col·laboren en el foment de l’ocupació. En coordinació i treball amb Joventut.

Afavorir la implantació de Fibra Òptica als Polígons Industrials. En coordinació i treball amb Innovació Digital.

 

Transició ecològica

 

Col·laboració i treball amb polítiques d’eficiència energètica i mobilitat (Urbanisme, Obres, Governació, Hisenda,...)

PMUS, Implementació del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible.

Pla de xoc eficiència energètica, complir amb la política de baixar les emissions generades per l’administració.

Polítiques d’afavoriment de la instal·lació de energies renovables en vivendes i centres de treball. Descomptes de l’IBI 50% i ICIO 95%.

Comunitats energètiques locals, creació d’aquestes com a eines jurídiques de emancipació energètica de les comercialitzadores.

 

Treballar per la mobilitat sostenible en la instal·lació de punts de càrrega elèctrica.

Treball i col·laboració amb Urbanisme, Obres i Serveis.

 

Impulsar campanyes d’ECOEDUCACIÓ. Conjuntament amb Educació.

 

Catàleg d’arbres D’INTERÈS LOCAL.

Catàleg i protecció d’espais paisatgístics d’interès de Vinaròs. Sol·licitar el segellat Abocador. Coordinar Obres i serveis.

Millora i protecció de zones mediambientals valuoses i microreserves, (Aiguaoliva, ermita, Sòl-de-Riu, Cervol).

Pla d’Arbrat Municipal. En coordinació i treball en Obres i Serveis.

 

 

Govern obert

 

Ampliar els serveis del portal web de participació i transparència.

Cursos de formació per a entitats dels diferents àmbits, socials, esportives, associacions de veïns.

Espai virtual amb les dades de les entitats i associacions del municipi. Participació transversal, a cada àrea i/o regidoria.

Incloure en la RPT. Tècnic per a desenvolupar aquests processos participatius en col·laboració de les regidories implicades.

Innovació digital

 

Impulsar instal·lació de marquesines intel·ligents a les parades de bus. WIFI públic.

Portal web per a reserva d’espais i compra d’entrades. Targeta ciutadana.

Crear una App municipal.

 

Programes de digitalització tant per a ciutadans com per a empreses i PIMES.

Aposta per la fibra òptica en els buits de connexió d’aquesta al municipi.

Vinaròs ciutat de la Ciència i la Innovació, generant dinàmiques dins de la xarxa Innpulso del Ministeri de Ciència i Innovació.

FABLAB: laboratori de fabricació digital per a professionals, investigadors... Transformació digital de totes les àrees de l’Ajuntament i dels serveis cap al ciutadà.

Urbanisme

 

Accés i desenvolupament de la Ciutat Esportiva, amb les instal·lacions necessàries per al desenvolupament integral de l’esport.

Residència de la 3 edat. En coordinació i treball amb Política Social.

 

Reversió N-340.

Regeneració d’espais urbans: PGOU (Estació de tren i Torre Ballester). Passarel·la Cervol / Condicionament zona limítrof.

Adaptar la normativa urbanística a la creació d’activitats al centre de la ciutat.

Impulsar la recuperació de la servitud de pas del litoral: recuperar els primers 6 metres del litoral marítim de la Costa Nord i Sud.

Accessibilitat del Saló de les Cavallerisses de l’ermita.

Treballar per la construcció d’un Centre Cívic/Auditori multiusos. En coordinació i treball amb Cultura.

Port de Vinaròs accessible i d’oci. Coordinació EDUSI.

Afavorir el desenvolupament industrial.

Coordinar el Pla Especial de proteccions del centre històric. En coordinació i treball amb Cultura i Patrimoni.

Treballar per adquirir vivenda pública per a prestacions socials a col·lectius

 

vulnerables. En coordinació i treball amb Política Social.

Oficina XALOC, oficina de vivenda.

Esport i Salut

 

Accés i desenvolupament de la Ciutat Esportiva amb les instal·lacions necessàries per al desenvolupament integral de l’esport.

Reclamar la deficiència de personal a l’Hospital de Vinaròs, tant en personal facultatiu com sanitaris, auxiliars, etc.

Vinaròs Viu Actiu: recepta mèdica saludable 3º edat / drogodependència / Salut mental/ hàbits saludables. Coordinació i treball amb política social.

Treballar amb la vessant d’Hospital Universitari, amb correlació de la implementació d’espais d’investigació amb col·laboració amb l’Ajuntament.

Sol·licitar unitats de diàlisi a l’Hospital de Vinaròs per als ingressats i/o pacients que precisen d’aquest servei per a evitar el desplaçament a Castelló i millorar l’actual servei que es troba a la nostra població.

Posada en funcionament del nou centre de salut.

Recursos humans

 

Finançament i posada en funcionament de la RPT.

Noves instal·lacions per a la Policia Local, amb una nova ubicació amb espais i comunicacions adequades.

Posar en marxa la Unitat Canina.

Incloure l’assessorament jurídic dins de la estructura de Política Social. Coordinació Política Social

Incloure el tècnic d’inclusió o algun programa per a treballar la inserció sociolaboral de les persones en exclusió social (itineraris). Coordinació i treball amb Política Social.

 

 

Incloure en la RPT. Tècnic per a desenvolupar aquests processos participatius en col·laboració de les regidories implicades.

Educació i infància

 

Ampliar la partida del xec guardería - chiquibono. Modificació bases per a què els menors de 2 anys per necessitat de serveis socials puguen accedir.

Treballar per a aconseguir un transport gratuït amb subvencions de la Generalitat Valenciana.

Reclamar la descentralització de la PAU.

Revisar i actualitzar els criteris per ajudes a material escolar. Impulsar la Unitat d’atenció educativa per a l’alumnat.

Millorar els espais destinats a l’ensenyament de les persones adultes.

Noves titulacions de Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior, adaptades a la realitat de la comarca.

Escoles de pares - educar en la prevenció. En coordinació i treball amb Política Social.

Garantir les ajudes de menjador escolar durant els mesos de juny i setembre.

Creació de “Sendes escolars”. En coordinació i treball amb Mobilitat Sostenible.

Treballar perquè l’ús de les instal·lacions dels col·legis i instituts estiga disponible fora de l’horari lectiu.

Ampliar i donar suport a EOI.

CEIP Jaume I, i posada en funcionament. Ampliació de l’lES Vilaplana.

Treballar per a garantir que els xiquets de 2 anys tinguen una plaça als col·legis públics.

Formació complementària i ocupació, mòduls formatius. Posada en marxa del nou centre Baix Maestrat.

 

Actuacions de millora als CEIPS Sant Sebastià i Assumpció entre d’altres. Trasllat de l’escola d’art a noves dependències.

Incrementar accions per a lluitar contra el bullying. Coordinació i treball amb política social.

 

Obres i serveis

 

Pla integral d’emergències, front a desastres naturals i altres accidents imprevisibles.

Obres per a millorar sistema de pluvials al municipi (Maria Auxiliadora, Sant Pasqual, La Closa, Av. Barcelona,...)

Estudiar i implantar un sistema de reg eficient. En coordinació i treball amb Innovació Digital.

Afavorir la presència de jardins amb espècies autòctones. Revitalització de jardins. Nous espais enjardinats (zona passarel·la...).

Eficiència energètica en l’enllumenat públic. Estudiar la possibilitat d’implantar

fanals fotovoltaics.

Nou contracte de neteja viària amb criteris mediambientals i augment de serveis necessaris per al municipi. En coordinació i treball amb Transició Ecològica.

Transparència en les dades de recollida de residus. En coordinació i treball amb Govern Obert.

Pla local de residus, amb compliment del PIRCV

Seguiment i control dels contractes de gestió pública (contracte d’aigües potables, contracte d’enllumenat públic, contracte de residus...).

Nova gestió de l’aigua pública potable. / Estudi de la viabilitat i l’eficiència de la gestió directa.

Nou contracte de recollida de residus amb la implantació de la 5na fracció i solventar la problemàtica dels contenidors soterrats.

Renovació de convenis, o nous convenis per tal d’assolir els percentatges de

 

reciclatge marcat pel PIRCV.

Manteniment i millora de la plaça de bous per a nous usos.

Continuar amb el programa d’asfalts i incloure en aquesta regidoria el manteniment i asfaltat de camins.

Estudi viabilitat ampliació cementiri de Vinaròs. Construcció de nous nínxols. Impulsar protocol de reciclatge Ajuntament.

Recollida de restes vegetals.

Potenciar els rols i àrees de treball establertes en el pla d’emergències local i ampliar-lo a casos d’emergència sanitària com l’actual.

Política social

 

Centre de la Dona.

Targeta daurada municipal per a persones amb diversitat funcional a partir del 33%.

Recabar informació per tal d’adequar les accions necessàries amb la realitat, amb el Laboratori Social.

Pla d’igualtat.

Guia de bones pràctiques sobre la paritat i pràctiques no exclusives en campanyes publicitàries. En coordinació i treball amb Festes, Promoció De La Ciutat i Cultura

Acord de bones pràctiques en la contractació d’espectacles. En coordinació i treball amb FESTES

Xarxa de pisos protegits per a acollides d’emergència. Centre d’ocupació Comarcal. En coordinació amb Ocupació.

Taula de benestar social.

Incloure l’assessorament jurídic dins de l’estructura de Política Social. RRHH

Incloure el tècnic d’inclusió o algun programa per a treballar la inserció sociolaboral de les persones en exclusió social (itineraris).

 

Crear el Centre de Dia de Menors.

Gestió de la Residència de la Tercera Edat i Centre de dia.

Escoles de pares - educar en la prevenció. Coordinació i treball amb educació.

Incrementar accions per a lluitar contra el bullying. Coordinació i treball amb educació.

Instaurar l’oficina de vivenda- XALOC. Coordinació amb Urbanisme.

Treballar per adquirir vivenda pública per a prestacions socials a col·lectius vulnerables. En coordinació i treball amb Urbanisme.

 

Joventut

 

Casal Jove: reformulació del Casal Jove, sent una eina de contacte, de trobada, d’assessorament i d’empoderament juvenil, com a punt d’informació.

Afavorir polítiques contra la segregació dels joves amb risc d’exclusió amb activitats inclusives. Programa de segones oportunitats.

Activitats de sensibilització i prevenció en matèria social.

Creació del Consell de la joventut. En coordinació amb Govern Obert.

Mantindre figura de tècnic de joventut.

Fins aquí els projectes i polítiques que traçaran el treball de la coalició de govern.

En quant al funcionament i seguiment de l’acord, els tres grups es comprometen a tindre en consideració i complir aquestes línies mestres per a la coordinació i el treball en equip de les tres formacions.

 

Punts bàsics per a la coordinació i el treball en equip dels membres de l’acord de govern de Vinaròs

 

 

 

Les relacions de govern es regeixen pels principis de cooperació, lleialtat, corresponsabilitat i estabilitat, actuant en tot moment amb diàleg, consens negociació, i bona fe per a implementar al màxim els programes electorals de les tres formacions i l’acció conjunta.

Els membres del govern es comprometen a la la màxima discrecionalitat en els assumptes interns del govern.

Els socis de govern treballaran de manera conjunta per garantir la igualtat de totes les regidories de manera que es puguen desenvolupar en igualtat de condicions els programes electorals dels socis de la coalició, sempre amb els principis del diàleg i consens.

Impulsar la transparència i l’intercanvi d’informació en les reunions internes de l’equip de govern en assumptes que pel seu caràcter transversal o sensible així ho requereixen. Específicament abordar allò relatiu a:

Pla General Ordenances Fiscals

Ordenances reguladores RPT i borses treball

Pressupost i Plans Departamentals

Modificacions de crèdit Inversions

Model energètic y de sostenibilitat urbanística

 

Pla Edificant EDUSI

Projectes importants de Ciutat AGENDA URBANA

Discrepàncies: portar decisions d’ideologia política i d’importància per a la ciutat que poden tenir un cost polític per al conjunt del govern així com qualsevol punt susceptible de ser tractat en este espai.

La presa de posició sobre assumptes d’especial rellevància que precisen una decisió compartida hauran d’adoptar-se de manera consensuada en el si de les reunions

del Govern municipal amb la presència de totes les regidores i els regidors, i seran transmeses a la Comissió Permanent de Seguiment de l’Acord.

Derivar la discussió a les reunions del Govern municipal (Junta de Govern Local o reunió de coordinació), amb respecte mutu y el tarannà exigible en un Govern municipal, i renunciar a explicitar de forma pública i als mitjans de comunicació

discusions i/o falsedats sobre la gestió municipal, que poden perjudicar la imatge de l’Equip de Govern.

Sistema de funcionament del seguiment de l’acord

 

Creació de la Comissió Permanent per al Seguiment de l’Acord.

Naturalesa La Comissió Permanent de Seguiment de l’Acord servirà per revisar el funcionament de la coalició, garantir el compliment dels acords, coordinar l’acció de govern, unificar criteris en cas de divergències, consensuar posicions i gestionar diferències quan siga impossible assolir estos consensos, programar actuacions i ampliar el contingut de l’acord en cas de necessitar-ho.

Composició La Comissió Permanent per al Seguiment de l’Acord està constituïda per membres delegats de les tres organitzacions firmants amb caràcter rotatori depenent dels temes a tractar. Aquesta taula, estarà formada per 6 membres ( 2 del PSPV, 2 TTSV, 2 Compromis) més tres representants de l’equip de govern (1

 

del PSPV, 1 de TTSV, 1 de Compromis).

Temporalitat La Comissió Permanent per al Seguiment de l’Acord es convocarà de forma ordinària 1 volta cada dos mesos. De forma extraordinària, qualsevol dels tres partits signants de l’Acord podrà convocar la Comissió de Seguiment de l’Acord sempre que es considere oportú.

Convocatòria Les convocatòries ordinàries de la Comissió Permanent per al Seguiment de l’Acord es realitzaran amb una antelació de tres dies naturals i qualsevol dels dos partits podrà incorporar punts a l’ordre del dia a abordar.

Publicitat i transparència. Amb l’objectiu d’afavorir la transparència i el seguiment ciutadà de l’Acord, si és necessari per la complexitat del assumpte tractat o la rellevància pública de l’acord, cada convocatòria de la Comissió Permanent per al Seguiment de l’Acord, anirà acompanyada d’una comunicació unitària pactada entre els equips de les dues formacions polítiques.

Presa de decisions. La Coordinació de la Comissió Permanent per al Seguiment de l’Acord cercarà el consens com a mecanisme de presa de decisió.

Gestió de les discrepàncies En aquells casos que no siga possible assolir una decisió consensuada, la mateixa Comissió Permanent per al Seguiment de l’Acord abordarà la comunicació dels diferents criteris entre les forces polítiques de forma ordenada, lleial i raonable, així com les conseqüències polítiques que d’elles se’n deriven.

Planificació i programació. Per a facilitar i dinamitzar la tasca de seguiment, la mateixa Comissió de Seguiment de l’Acord s’estructurarà el treball amb una planificació calendaritzada de diversos temes segons la seua importància, prioritat o altres requeriments d’actualitat o conjuntura.

Estrategia de comunicació conjunta

 

 

 

Sobre la comunicació, les accions comunicatives es coordinaran i programaran de manera conjunta i consensuada en les iniciatives de desenvolupament del programa

 

de govern.

En els assumptes d’especial rellevància per a Vinaròs, (es podran consensuar per les executives quins son aquests) es visualitzarà la coalició, l’acord de govern i el programa conjunt. Estan present en aquestes comunicacions representació de les tres formacions.

En les reunions i/o visites institucionals es tindrà en especial consideració la presència d’un portaveu de cadascuna de les tres formacions. Mantenint aquesta presència tant en les reunions de treball com en les compareixences públiques fent costat a la figura de l’alcalde.

Aquest acord es farà públic per mostrar la valentía, transparència i compromís dels formants de l’Acord.

Un pacte per a fer front a la crisi econòmica i sanitària de la COVID-19. Els tres grups signants d’aquest pacte prenem aquesta nova etapa del govern municipal amb el convenciment de respondre a les necessitats, problemes i preocupacions dels nostres veïns i veïnes, a més de respondre a les demandes dels sectors productius i econòmics de la nostra ciutat.

Pensant en un model de ciutat que s’adapte als nous paradigmes de les ciutats i que aquesta crisi sanitària i econòmica ens ha mostrat, creiem que baix els conceptes de justícia social i sostenibilitat cal cercar l’equilibri per un Vinaròs del futur que no deixe enrere ningú.

Per a aquests objectius plantegem:

Continuar amb el suport als comerços i PIMES de la nostra localitat. La digitalització, modernització i generació de riquesa al voltant d’aquests són la base per a pal·liar els efectes de la crisi de la COVID-19.

Polítiques de resiliència, promoció i digitalització dels sectors productius locals

tradicionals com a base de noves economies de proximitat i sostenibles.

Activació i generació de sòl industrial per a l’atracció d’empreses que generen ocupació de qualitat a la ciutat.

Generació de polítiques d’inserció sociolaboral per als veïns i veïnes que necessiten acompanyament per a crear i atraure noves oportunitats professionals. Exemples com el programa itineraris o els tallers d’ocupació són l’exemple a seguir.

Complementar aquestes mesures amb l’assistència necessària per a no deixar enrere ningú.

La vivenda és un problema per a molts veïns i veïnes, i no només per a aquells amb poca disposició de recursos humans, cal treballar per a oferir ofertes habitacionals d’emergència i emancipadores. L’oficina de la vivenda com a punt d’informació i acompanyament i la creació de vivenda pública com a exemples.

Aposta per l’energia verda i l’eficiència energètica, sortida verda de la crisi. És el moment d’obtindre uns serveis i instal·lacions més sostenibles i sumar a aquests les vivendes particulars i els centres de treballadors i polígons industrials, amb eines com les comunitats energètiques locals i els beneficis fiscals.

Aposta per la connexió estable i garantida per fibra òptica, en àrees de la ciutat on hi ha buits de connexió importants, vist que el teletreball i la digitalització han sigut clau en la crisi econòmica generada per la COVID.

 

Dinamització de la cultura, oci i entreteniment segurs, potenciant un oci i entreteniment segurs als carrers i places, dinamitzant la ciutat i indirectament l’economia local.

Fons europeus “Next Generation” i Fons de Recuperació. Els fons europeus estan sent un dels temes més recurrents en les reunions intergovernamentals, diputacions, conselleries i ajuntaments. A Vinaròs ja tenim experiència en fons europeus, els EDUSI, en la seua complexitat estan sent i seran un punt d’inflexió

per a la realització d’alguns dels projectes que marcaran història a Vinaròs. Els fons europeus suposaran una oportunitat històrica per a la reconstrucció de la societat, i de retruc hem de mirar que nosaltres aconseguim emprar aquests fons en el nostre poble amb la mateixa fi. Es planteja en aquesta línia l’elaboració de l’Agenda Urbana Vinaròs, el marc en el qual els nous fons europeus arribaran als nostres municipis, definint projectes per a la ciutat del futur i per a la regeneració econòmica.

Aquestes línies de treball o eixos estratègics responen, com hem dit, a la necessitat de prendre el dictat de la crisis de la COVID com un ampli marc de govern, així i tot, es detallen molts d’aquests eixos en projectes, iniciatives i actuacions concretes que es defineixen a continuació àrea a àrea, regidoria per regidoria.

Promoció de la ciutat, interès turístic i relacions institucionals

 

Reconversió de la Regidoria de Turisme en la Regidoria de Promoció de la ciutat, D’interès turístic i Relacions institucionals.

Desestacionalitzar l’oferta d’oci. FESTES

Museus temàtics: Vinaròs Art Urbà i Guerra Civil. En col·laboració amb Cultura i Patrimoni.

Cultura gastronòmica i serveis: nova indústria.

Incloure l’oferta LGTBI+ familiar a l’oferta familiar tradicional.

Vinaròs espai d’oportunitats, espai de salut (conjuntament amb esports i salut), espai comercial. En coordinació i treball amb Salut i Esports

 

 

Centre d’inspiració Turística. Cotxera de Batet.

Plaça de bous, Vinaròs Arena. Espai polivalent per a diversos usos festius, d’oci i compatibles entre si.

Nou model de la Festa del Llagostí. Gastrofestival del Llagostí de Vinaròs. Mesures per a revitalitzar i revertir l’actual situació gastronòmica local.

Crear una Fira temàtica de la xocolata per a Nadal.

Carnaval de Vinaròs i Setmana Santa de Vinaròs. Festes de projecció turística. En coordinació i treball amb Cultura i Festes.

Aconseguir que la Fira i Festes sigue declarada d’Interès Turístic Autonòmic. En coordinació i treball amb Festes.

Nou accés a la Platja del Clot.

Crear un aparcament per caravanes.

Nova senyalètica turística, accesible, intuïtiva i actualitzada. Reconversió de l’edifici “Limbo” en espai diàfan, obert i polivalent.

Cultura

 

Potenciar el Vinaròs Arena per a activitats d’oci i culturals.

Comissió de toponímia/cultura, incloure en aquesta criteris de gènere. Fons i seccions a la biblioteca de literatura feminista i LGTBI.

Museus temàtics:, Poblat iber, Cavallerisses.

Espai Carles Santos, en coordinació amb Promoció de la ciutat.

 

Fomentar la lectura amb Plans de foment per a tots els públics.

Registre de llibres, accés telemàtic, convenis d’intercanvis amb altres biblioteques o universitats.

Donar suport a les iniciatives culturals locals facilitant espais i promocionant les seues activitats. Potenciar espais com “el Quiosc de les Arts” o “Bandarres”.

 

Prendre la “Cultura Popular” com un eix de treball. Fomentar i fer tallers intergeneracionals, enriquint la cultura vinarossenca.

Fomentar el festival «Vinaròs Arts Escèniques» amb ofertes culturals complementàries al voltant de les Arts Escèniques.

Fomentar el Cineclub amb la col·laboració de l’UJI.

Fomentar ofertes culturals complementàries al voltant del cicle de cinema Agustí Comes, en col·laboració amb la Fundació Caixa Vinaròs. Festival Internacional de Curts. En coordinació amb Promoció de la Ciutat.

Fomentar l’aprenentatge de la llengua i cultura literària de la nostra terra.

Programació cultural adaptada, per exemple en llenguatge de signes i per a tot tipus de població. En coordinació amb Política Social.

Entitats culturals, cercar els mecanismes de promoció de la cultura mitjançant les entitats del nostre municipi. Estudiar la possibilitat de treure una convocatòria de subvencions per a entitats culturals del municipi. En coordinació amb Economia.

Posada en valor del patrimoni material i immaterial de la ciutat.

Coordinació del Pla Especial del Casc Històric. Treball juntament amb Urbanisme.

Tindre el patrimoni com un nou eix cultural i turístic. Pintures fingides

Posada en marxa del projecte de l’auditori municipal, iniciar els tràmits per la seua construcció per fases, incloent un projecte/estudi de viabilitat. Centre de formació professional d’arts escèniques.

Ampliació de les actuals dependències de Serveis Socials com a espai cultural.

Continuar la preservació del Poblat Iber i impulsar el Pla Especial de Proteccions de l’Ermita. En coordinació amb Medi Ambient.

 

Agricultura i pesca

 

Programes de digitalització i modernització dels sectors primaris.

Foment del consum de proximitat, mercat de productors de proximitat i/o productors ecològics.

 

Promoure formació (agrícoles, ramaderes, agroalimentàries) de producció ecològica. En coordinació amb Comerç i Transició Ecològica.

Mercat al carrer de productes ecològics locals i comarcals. En coordinació amb Comerç.

 

Comerç

 

Fira d’emprenedors i comerç local. En coordinació amb Ocupació.

 

Programes de digitalització i modernització de comerços tradicionals.

Atenció al Pla Especial, facilitar la generació d’activitats de comerç de proximitat al casc històric.

Mercat Municipal, Mercat 2.0.

Mercat al carrer de productes ecològics locals i comarcals. En coordinació amb Agricultura.

Mercat de Vinaròs, espai de degustació i gastronòmic de proximitat.

Impulsar l’acreditació d’una marca de qualitat Vinaròs-pròxim-km0- com a distintiu del sector serveis o agroalimentari per als seus productes ecològics vinarossencs i del territori. En coordinació amb Transició Ecològica.

Recolzament en la gestió administrativa en l’obertura d’empreses. En coordinació amb Hisenda.

Fomentar el CC VINALAB com a punt de trobada d’emprenedors, empreses i societat.

Treballar conjuntament amb la regidoria d’ocupació per a potenciar jornades divulgatives i taules rodones. Networking entre empreses de la zona i joves.

Creació de la marca Comerç de Vinaròs. Proposta Market Place comarcal.

Fomentar la participació en cursos de formació organitzats per l’Ajuntament, amb ajudes condicionades a l’assistència als cursos.

Crear una mancomunitat per al transport a domicili dels comerços.

 

Festes

 

Hola Estiu- Fira i Festes de Sant Joan i Sant Pere. Seguir consolidant aquest model. Desestacionalitzar l’oferta d’oci (La feria i Olé, Pati del Mercat, Novembre Fest,...)

Carnaval de Vinaròs i Setmana Santa de Vinaròs. Festes de projecció turística. En coordinació amb Cultura i Promoció de la Ciutat.

Creació d’un espai d’actes en valencià dins de la programació cultural.

Impuls de franges horàries sense estímuls a la Fira i resta de programació festiva. Cuidar i posar en valor les nostres tradicions locals.

Aconseguir que la Fira i Festes sigue declarada d’Interès Turístic Autonòmic. En coordinació amb Turisme.

Potenciar les festes de barri. Com a eina de cohesió i trobada veïnal. En coordinació amb Govern Obert.

 

Benestar animal

 

Vetllar pel compliment del sacrifici zero en el servei de recollida d’animals en via urbana.

Campanyes d’adopció, no a l’abandonament i d’esterilització

Campanyes de conscienciació ciutadana pel respecte i convivència amb els animal.

Hisenda

 

Reducció del 75% en l’impost de vehicles per a cotxes híbrids. En coordinació i treball amb Transició Ecològica.

Bonificació del 50% de l’IBI en sistemes d’aprofitament tèrmic. En coordinació i treball amb Transició Ecològica.

 

 

Possibilitar la rebaixa de la taxa d’obertura-llicència d’activitat.

Bonificació del 95% de l’IBI per a vivendes d’ús residencial destinat a lloguer social.

Estudiar la possibilitat de reducció de l’IBI al 50% a tots aquells particulars o comerços que utilitzen plaques solars/fotovoltaiques. En coordinació i treball amb Transició Ecològica.

Plantejar la reducció parcial o total de taxes i tributs si la situació econòmica municipal ho permet.

Ocupació

 

Revisar i millorar el Butlletí informatiu d’oferta laboral. Creació de l’observatori de dinamització de l’economia local

Borsa d’emprenedoria comunitària i col·laborativa: accions i empreses que col·laboren en el foment de l’ocupació. En coordinació i treball amb Joventut.

Afavorir la implantació de Fibra Òptica als Polígons Industrials. En coordinació i treball amb Innovació Digital.

 

Transició ecològica

 

Col·laboració i treball amb polítiques d’eficiència energètica i mobilitat (Urbanisme, Obres, Governació, Hisenda,...)

PMUS, Implementació del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible.

Pla de xoc eficiència energètica, complir amb la política de baixar les emissions generades per l’administració.

Polítiques d’afavoriment de la instal·lació de energies renovables en vivendes i centres de treball. Descomptes de l’IBI 50% i ICIO 95%.

Comunitats energètiques locals, creació d’aquestes com a eines jurídiques de emancipació energètica de les comercialitzadores.

 

Treballar per la mobilitat sostenible en la instal·lació de punts de càrrega elèctrica.

Treball i col·laboració amb Urbanisme, Obres i Serveis.

 

Impulsar campanyes d’ECOEDUCACIÓ. Conjuntament amb Educació.

 

Catàleg d’arbres D’INTERÈS LOCAL.

Catàleg i protecció d’espais paisatgístics d’interès de Vinaròs. Sol·licitar el segellat Abocador. Coordinar Obres i serveis.

Millora i protecció de zones mediambientals valuoses i microreserves, (Aiguaoliva, ermita, Sòl-de-Riu, Cervol).

Pla d’Arbrat Municipal. En coordinació i treball en Obres i Serveis.

 

 

Govern obert

 

Ampliar els serveis del portal web de participació i transparència.

Cursos de formació per a entitats dels diferents àmbits, socials, esportives, associacions de veïns.

Espai virtual amb les dades de les entitats i associacions del municipi. Participació transversal, a cada àrea i/o regidoria.

Incloure en la RPT. Tècnic per a desenvolupar aquests processos participatius en col·laboració de les regidories implicades.

Innovació digital

 

Impulsar instal·lació de marquesines intel·ligents a les parades de bus. WIFI públic.

Portal web per a reserva d’espais i compra d’entrades. Targeta ciutadana.

Crear una App municipal.

 

Programes de digitalització tant per a ciutadans com per a empreses i PIMES.

Aposta per la fibra òptica en els buits de connexió d’aquesta al municipi.

Vinaròs ciutat de la Ciència i la Innovació, generant dinàmiques dins de la xarxa Innpulso del Ministeri de Ciència i Innovació.

FABLAB: laboratori de fabricació digital per a professionals, investigadors... Transformació digital de totes les àrees de l’Ajuntament i dels serveis cap al ciutadà.

Urbanisme

 

Accés i desenvolupament de la Ciutat Esportiva, amb les instal·lacions necessàries per al desenvolupament integral de l’esport.

Residència de la 3 edat. En coordinació i treball amb Política Social.

 

Reversió N-340.

Regeneració d’espais urbans: PGOU (Estació de tren i Torre Ballester). Passarel·la Cervol / Condicionament zona limítrof.

Adaptar la normativa urbanística a la creació d’activitats al centre de la ciutat.

Impulsar la recuperació de la servitud de pas del litoral: recuperar els primers 6 metres del litoral marítim de la Costa Nord i Sud.

Accessibilitat del Saló de les Cavallerisses de l’ermita.

Treballar per la construcció d’un Centre Cívic/Auditori multiusos. En coordinació i treball amb Cultura.

Port de Vinaròs accessible i d’oci. Coordinació EDUSI.

Afavorir el desenvolupament industrial.

Coordinar el Pla Especial de proteccions del centre històric. En coordinació i treball amb Cultura i Patrimoni.

Treballar per adquirir vivenda pública per a prestacions socials a col·lectius

 

vulnerables. En coordinació i treball amb Política Social.

Oficina XALOC, oficina de vivenda.

Esport i Salut

 

Accés i desenvolupament de la Ciutat Esportiva amb les instal·lacions necessàries per al desenvolupament integral de l’esport.

Reclamar la deficiència de personal a l’Hospital de Vinaròs, tant en personal facultatiu com sanitaris, auxiliars, etc.

Vinaròs Viu Actiu: recepta mèdica saludable 3º edat / drogodependència / Salut mental/ hàbits saludables. Coordinació i treball amb política social.

Treballar amb la vessant d’Hospital Universitari, amb correlació de la implementació d’espais d’investigació amb col·laboració amb l’Ajuntament.

Sol·licitar unitats de diàlisi a l’Hospital de Vinaròs per als ingressats i/o pacients que precisen d’aquest servei per a evitar el desplaçament a Castelló i millorar l’actual servei que es troba a la nostra població.

Posada en funcionament del nou centre de salut.

Recursos humans

 

Finançament i posada en funcionament de la RPT.

Noves instal·lacions per a la Policia Local, amb una nova ubicació amb espais i comunicacions adequades.

Posar en marxa la Unitat Canina.

Incloure l’assessorament jurídic dins de la estructura de Política Social. Coordinació Política Social

Incloure el tècnic d’inclusió o algun programa per a treballar la inserció sociolaboral de les persones en exclusió social (itineraris). Coordinació i treball amb Política Social.

 

 

Incloure en la RPT. Tècnic per a desenvolupar aquests processos participatius en col·laboració de les regidories implicades.

Educació i infància

 

Ampliar la partida del xec guardería - chiquibono. Modificació bases per a què els menors de 2 anys per necessitat de serveis socials puguen accedir.

Treballar per a aconseguir un transport gratuït amb subvencions de la Generalitat Valenciana.

Reclamar la descentralització de la PAU.

Revisar i actualitzar els criteris per ajudes a material escolar. Impulsar la Unitat d’atenció educativa per a l’alumnat.

Millorar els espais destinats a l’ensenyament de les persones adultes.

Noves titulacions de Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior, adaptades a la realitat de la comarca.

Escoles de pares - educar en la prevenció. En coordinació i treball amb Política Social.

Garantir les ajudes de menjador escolar durant els mesos de juny i setembre.

Creació de “Sendes escolars”. En coordinació i treball amb Mobilitat Sostenible.

Treballar perquè l’ús de les instal·lacions dels col·legis i instituts estiga disponible fora de l’horari lectiu.

Ampliar i donar suport a EOI.

CEIP Jaume I, i posada en funcionament. Ampliació de l’lES Vilaplana.

Treballar per a garantir que els xiquets de 2 anys tinguen una plaça als col·legis públics.

Formació complementària i ocupació, mòduls formatius. Posada en marxa del nou centre Baix Maestrat.

 

Actuacions de millora als CEIPS Sant Sebastià i Assumpció entre d’altres. Trasllat de l’escola d’art a noves dependències.

Incrementar accions per a lluitar contra el bullying. Coordinació i treball amb política social.

 

Obres i serveis

 

Pla integral d’emergències, front a desastres naturals i altres accidents imprevisibles.

Obres per a millorar sistema de pluvials al municipi (Maria Auxiliadora, Sant Pasqual, La Closa, Av. Barcelona,...)

Estudiar i implantar un sistema de reg eficient. En coordinació i treball amb Innovació Digital.

Afavorir la presència de jardins amb espècies autòctones. Revitalització de jardins. Nous espais enjardinats (zona passarel·la...).

Eficiència energètica en l’enllumenat públic. Estudiar la possibilitat d’implantar

fanals fotovoltaics.

Nou contracte de neteja viària amb criteris mediambientals i augment de serveis necessaris per al municipi. En coordinació i treball amb Transició Ecològica.

Transparència en les dades de recollida de residus. En coordinació i treball amb Govern Obert.

Pla local de residus, amb compliment del PIRCV

Seguiment i control dels contractes de gestió pública (contracte d’aigües potables, contracte d’enllumenat públic, contracte de residus...).

Nova gestió de l’aigua pública potable. / Estudi de la viabilitat i l’eficiència de la gestió directa.

Nou contracte de recollida de residus amb la implantació de la 5na fracció i solventar la problemàtica dels contenidors soterrats.

Renovació de convenis, o nous convenis per tal d’assolir els percentatges de

 

reciclatge marcat pel PIRCV.

Manteniment i millora de la plaça de bous per a nous usos.

Continuar amb el programa d’asfalts i incloure en aquesta regidoria el manteniment i asfaltat de camins.

Estudi viabilitat ampliació cementiri de Vinaròs. Construcció de nous nínxols. Impulsar protocol de reciclatge Ajuntament.

Recollida de restes vegetals.

Potenciar els rols i àrees de treball establertes en el pla d’emergències local i ampliar-lo a casos d’emergència sanitària com l’actual.

Política social

 

Centre de la Dona.

Targeta daurada municipal per a persones amb diversitat funcional a partir del 33%.

Recabar informació per tal d’adequar les accions necessàries amb la realitat, amb el Laboratori Social.

Pla d’igualtat.

Guia de bones pràctiques sobre la paritat i pràctiques no exclusives en campanyes publicitàries. En coordinació i treball amb Festes, Promoció De La Ciutat i Cultura

Acord de bones pràctiques en la contractació d’espectacles. En coordinació i treball amb FESTES

Xarxa de pisos protegits per a acollides d’emergència. Centre d’ocupació Comarcal. En coordinació amb Ocupació.

Taula de benestar social.

Incloure l’assessorament jurídic dins de l’estructura de Política Social. RRHH

Incloure el tècnic d’inclusió o algun programa per a treballar la inserció sociolaboral de les persones en exclusió social (itineraris).

 

Crear el Centre de Dia de Menors.

Gestió de la Residència de la Tercera Edat i Centre de dia.

Escoles de pares - educar en la prevenció. Coordinació i treball amb educació.

Incrementar accions per a lluitar contra el bullying. Coordinació i treball amb educació.

Instaurar l’oficina de vivenda- XALOC. Coordinació amb Urbanisme.

Treballar per adquirir vivenda pública per a prestacions socials a col·lectius vulnerables. En coordinació i treball amb Urbanisme.

 

Joventut

 

Casal Jove: reformulació del Casal Jove, sent una eina de contacte, de trobada, d’assessorament i d’empoderament juvenil, com a punt d’informació.

Afavorir polítiques contra la segregació dels joves amb risc d’exclusió amb activitats inclusives. Programa de segones oportunitats.

Activitats de sensibilització i prevenció en matèria social.

Creació del Consell de la joventut. En coordinació amb Govern Obert.

Mantindre figura de tècnic de joventut.

Fins aquí els projectes i polítiques que traçaran el treball de la coalició de govern.

En quant al funcionament i seguiment de l’acord, els tres grups es comprometen a tindre en consideració i complir aquestes línies mestres per a la coordinació i el treball en equip de les tres formacions.

 

Punts bàsics per a la coordinació i el treball en equip dels membres de l’acord de govern de Vinaròs

 

 

 

Les relacions de govern es regeixen pels principis de cooperació, lleialtat, corresponsabilitat i estabilitat, actuant en tot moment amb diàleg, consens negociació, i bona fe per a implementar al màxim els programes electorals de les tres formacions i l’acció conjunta.

Els membres del govern es comprometen a la la màxima discrecionalitat en els assumptes interns del govern.

Els socis de govern treballaran de manera conjunta per garantir la igualtat de totes les regidories de manera que es puguen desenvolupar en igualtat de condicions els programes electorals dels socis de la coalició, sempre amb els principis del diàleg i consens.

Impulsar la transparència i l’intercanvi d’informació en les reunions internes de l’equip de govern en assumptes que pel seu caràcter transversal o sensible així ho requereixen. Específicament abordar allò relatiu a:

Pla General Ordenances Fiscals

Ordenances reguladores RPT i borses treball

Pressupost i Plans Departamentals

Modificacions de crèdit Inversions

Model energètic y de sostenibilitat urbanística

 

Pla Edificant EDUSI

Projectes importants de Ciutat AGENDA URBANA

Discrepàncies: portar decisions d’ideologia política i d’importància per a la ciutat que poden tenir un cost polític per al conjunt del govern així com qualsevol punt susceptible de ser tractat en este espai.

La presa de posició sobre assumptes d’especial rellevància que precisen una decisió compartida hauran d’adoptar-se de manera consensuada en el si de les reunions

del Govern municipal amb la presència de totes les regidores i els regidors, i seran transmeses a la Comissió Permanent de Seguiment de l’Acord.

Derivar la discussió a les reunions del Govern municipal (Junta de Govern Local o reunió de coordinació), amb respecte mutu y el tarannà exigible en un Govern municipal, i renunciar a explicitar de forma pública i als mitjans de comunicació

discusions i/o falsedats sobre la gestió municipal, que poden perjudicar la imatge de l’Equip de Govern.

Sistema de funcionament del seguiment de l’acord

 

Creació de la Comissió Permanent per al Seguiment de l’Acord.

Naturalesa La Comissió Permanent de Seguiment de l’Acord servirà per revisar el funcionament de la coalició, garantir el compliment dels acords, coordinar l’acció de govern, unificar criteris en cas de divergències, consensuar posicions i gestionar diferències quan siga impossible assolir estos consensos, programar actuacions i ampliar el contingut de l’acord en cas de necessitar-ho.

Composició La Comissió Permanent per al Seguiment de l’Acord està constituïda per membres delegats de les tres organitzacions firmants amb caràcter rotatori depenent dels temes a tractar. Aquesta taula, estarà formada per 6 membres ( 2 del PSPV, 2 TTSV, 2 Compromis) més tres representants de l’equip de govern (1

 

del PSPV, 1 de TTSV, 1 de Compromis).

Temporalitat La Comissió Permanent per al Seguiment de l’Acord es convocarà de forma ordinària 1 volta cada dos mesos. De forma extraordinària, qualsevol dels tres partits signants de l’Acord podrà convocar la Comissió de Seguiment de l’Acord sempre que es considere oportú.

Convocatòria Les convocatòries ordinàries de la Comissió Permanent per al Seguiment de l’Acord es realitzaran amb una antelació de tres dies naturals i qualsevol dels dos partits podrà incorporar punts a l’ordre del dia a abordar.

Publicitat i transparència. Amb l’objectiu d’afavorir la transparència i el seguiment ciutadà de l’Acord, si és necessari per la complexitat del assumpte tractat o la rellevància pública de l’acord, cada convocatòria de la Comissió Permanent per al Seguiment de l’Acord, anirà acompanyada d’una comunicació unitària pactada entre els equips de les dues formacions polítiques.

Presa de decisions. La Coordinació de la Comissió Permanent per al Seguiment de l’Acord cercarà el consens com a mecanisme de presa de decisió.

Gestió de les discrepàncies En aquells casos que no siga possible assolir una decisió consensuada, la mateixa Comissió Permanent per al Seguiment de l’Acord abordarà la comunicació dels diferents criteris entre les forces polítiques de forma ordenada, lleial i raonable, així com les conseqüències polítiques que d’elles se’n deriven.

Planificació i programació. Per a facilitar i dinamitzar la tasca de seguiment, la mateixa Comissió de Seguiment de l’Acord s’estructurarà el treball amb una planificació calendaritzada de diversos temes segons la seua importància, prioritat o altres requeriments d’actualitat o conjuntura.

Estrategia de comunicació conjunta

 

 

 

Sobre la comunicació, les accions comunicatives es coordinaran i programaran de manera conjunta i consensuada en les iniciatives de desenvolupament del programa

 

de govern.

En els assumptes d’especial rellevància per a Vinaròs, (es podran consensuar per les executives quins son aquests) es visualitzarà la coalició, l’acord de govern i el programa conjunt. Estan present en aquestes comunicacions representació de les tres formacions.

En les reunions i/o visites institucionals es tindrà en especial consideració la presència d’un portaveu de cadascuna de les tres formacions. Mantenint aquesta presència tant en les reunions de treball com en les compareixences públiques fent costat a la figura de l’alcalde.

Aquest acord es farà públic per mostrar la valentía, transparència i compromís dels formants de l’Acord.

Un pacte per a fer front a la crisi econòmica i sanitària de la COVID-19. Els tres grups signants d’aquest pacte prenem aquesta nova etapa del govern municipal amb el convenciment de respondre a les necessitats, problemes i preocupacions dels nostres veïns i veïnes, a més de respondre a les demandes dels sectors productius i econòmics de la nostra ciutat.

Pensant en un model de ciutat que s’adapte als nous paradigmes de les ciutats i que aquesta crisi sanitària i econòmica ens ha mostrat, creiem que baix els conceptes de justícia social i sostenibilitat cal cercar l’equilibri per un Vinaròs del futur que no deixe enrere ningú.

Per a aquests objectius plantegem:

Continuar amb el suport als comerços i PIMES de la nostra localitat. La digitalització, modernització i generació de riquesa al voltant d’aquests són la base per a pal·liar els efectes de la crisi de la COVID-19.

Polítiques de resiliència, promoció i digitalització dels sectors productius locals

tradicionals com a base de noves economies de proximitat i sostenibles.

Activació i generació de sòl industrial per a l’atracció d’empreses que generen ocupació de qualitat a la ciutat.

Generació de polítiques d’inserció sociolaboral per als veïns i veïnes que necessiten acompanyament per a crear i atraure noves oportunitats professionals. Exemples com el programa itineraris o els tallers d’ocupació són l’exemple a seguir.

Complementar aquestes mesures amb l’assistència necessària per a no deixar enrere ningú.

La vivenda és un problema per a molts veïns i veïnes, i no només per a aquells amb poca disposició de recursos humans, cal treballar per a oferir ofertes habitacionals d’emergència i emancipadores. L’oficina de la vivenda com a punt d’informació i acompanyament i la creació de vivenda pública com a exemples.

Aposta per l’energia verda i l’eficiència energètica, sortida verda de la crisi. És el moment d’obtindre uns serveis i instal·lacions més sostenibles i sumar a aquests les vivendes particulars i els centres de treballadors i polígons industrials, amb eines com les comunitats energètiques locals i els beneficis fiscals.

Aposta per la connexió estable i garantida per fibra òptica, en àrees de la ciutat on hi ha buits de connexió importants, vist que el teletreball i la digitalització han sigut clau en la crisi econòmica generada per la COVID.

 

Dinamització de la cultura, oci i entreteniment segurs, potenciant un oci i entreteniment segurs als carrers i places, dinamitzant la ciutat i indirectament l’economia local.

Fons europeus “Next Generation” i Fons de Recuperació. Els fons europeus estan sent un dels temes més recurrents en les reunions intergovernamentals, diputacions, conselleries i ajuntaments. A Vinaròs ja tenim experiència en fons europeus, els EDUSI, en la seua complexitat estan sent i seran un punt d’inflexió

per a la realització d’alguns dels projectes que marcaran història a Vinaròs. Els fons europeus suposaran una oportunitat històrica per a la reconstrucció de la societat, i de retruc hem de mirar que nosaltres aconseguim emprar aquests fons en el nostre poble amb la mateixa fi. Es planteja en aquesta línia l’elaboració de l’Agenda Urbana Vinaròs, el marc en el qual els nous fons europeus arribaran als nostres municipis, definint projectes per a la ciutat del futur i per a la regeneració econòmica.

Aquestes línies de treball o eixos estratègics responen, com hem dit, a la necessitat de prendre el dictat de la crisis de la COVID com un ampli marc de govern, així i tot, es detallen molts d’aquests eixos en projectes, iniciatives i actuacions concretes que es defineixen a continuació àrea a àrea, regidoria per regidoria.

Promoció de la ciutat, interès turístic i relacions institucionals

 

Reconversió de la Regidoria de Turisme en la Regidoria de Promoció de la ciutat, D’interès turístic i Relacions institucionals.

Desestacionalitzar l’oferta d’oci. FESTES

Museus temàtics: Vinaròs Art Urbà i Guerra Civil. En col·laboració amb Cultura i Patrimoni.

Cultura gastronòmica i serveis: nova indústria.

Incloure l’oferta LGTBI+ familiar a l’oferta familiar tradicional.

Vinaròs espai d’oportunitats, espai de salut (conjuntament amb esports i salut), espai comercial. En coordinació i treball amb Salut i Esports

 

 

Centre d’inspiració Turística. Cotxera de Batet.

Plaça de bous, Vinaròs Arena. Espai polivalent per a diversos usos festius, d’oci i compatibles entre si.

Nou model de la Festa del Llagostí. Gastrofestival del Llagostí de Vinaròs. Mesures per a revitalitzar i revertir l’actual situació gastronòmica local.

Crear una Fira temàtica de la xocolata per a Nadal.

Carnaval de Vinaròs i Setmana Santa de Vinaròs. Festes de projecció turística. En coordinació i treball amb Cultura i Festes.

Aconseguir que la Fira i Festes sigue declarada d’Interès Turístic Autonòmic. En coordinació i treball amb Festes.

Nou accés a la Platja del Clot.

Crear un aparcament per caravanes.

Nova senyalètica turística, accesible, intuïtiva i actualitzada. Reconversió de l’edifici “Limbo” en espai diàfan, obert i polivalent.

Cultura

 

Potenciar el Vinaròs Arena per a activitats d’oci i culturals.

Comissió de toponímia/cultura, incloure en aquesta criteris de gènere. Fons i seccions a la biblioteca de literatura feminista i LGTBI.

Museus temàtics:, Poblat iber, Cavallerisses.

Espai Carles Santos, en coordinació amb Promoció de la ciutat.

 

Fomentar la lectura amb Plans de foment per a tots els públics.

Registre de llibres, accés telemàtic, convenis d’intercanvis amb altres biblioteques o universitats.

Donar suport a les iniciatives culturals locals facilitant espais i promocionant les seues activitats. Potenciar espais com “el Quiosc de les Arts” o “Bandarres”.

 

Prendre la “Cultura Popular” com un eix de treball. Fomentar i fer tallers intergeneracionals, enriquint la cultura vinarossenca.

Fomentar el festival «Vinaròs Arts Escèniques» amb ofertes culturals complementàries al voltant de les Arts Escèniques.

Fomentar el Cineclub amb la col·laboració de l’UJI.

Fomentar ofertes culturals complementàries al voltant del cicle de cinema Agustí Comes, en col·laboració amb la Fundació Caixa Vinaròs. Festival Internacional de Curts. En coordinació amb Promoció de la Ciutat.

Fomentar l’aprenentatge de la llengua i cultura literària de la nostra terra.

Programació cultural adaptada, per exemple en llenguatge de signes i per a tot tipus de població. En coordinació amb Política Social.

Entitats culturals, cercar els mecanismes de promoció de la cultura mitjançant les entitats del nostre municipi. Estudiar la possibilitat de treure una convocatòria de subvencions per a entitats culturals del municipi. En coordinació amb Economia.

Posada en valor del patrimoni material i immaterial de la ciutat.

Coordinació del Pla Especial del Casc Històric. Treball juntament amb Urbanisme.

Tindre el patrimoni com un nou eix cultural i turístic. Pintures fingides

Posada en marxa del projecte de l’auditori municipal, iniciar els tràmits per la seua construcció per fases, incloent un projecte/estudi de viabilitat. Centre de formació professional d’arts escèniques.

Ampliació de les actuals dependències de Serveis Socials com a espai cultural.

Continuar la preservació del Poblat Iber i impulsar el Pla Especial de Proteccions de l’Ermita. En coordinació amb Medi Ambient.

 

Agricultura i pesca

 

Programes de digitalització i modernització dels sectors primaris.

Foment del consum de proximitat, mercat de productors de proximitat i/o productors ecològics.

 

Promoure formació (agrícoles, ramaderes, agroalimentàries) de producció ecològica. En coordinació amb Comerç i Transició Ecològica.

Mercat al carrer de productes ecològics locals i comarcals. En coordinació amb Comerç.

 

Comerç

 

Fira d’emprenedors i comerç local. En coordinació amb Ocupació.

 

Programes de digitalització i modernització de comerços tradicionals.

Atenció al Pla Especial, facilitar la generació d’activitats de comerç de proximitat al casc històric.

Mercat Municipal, Mercat 2.0.

Mercat al carrer de productes ecològics locals i comarcals. En coordinació amb Agricultura.

Mercat de Vinaròs, espai de degustació i gastronòmic de proximitat.

Impulsar l’acreditació d’una marca de qualitat Vinaròs-pròxim-km0- com a distintiu del sector serveis o agroalimentari per als seus productes ecològics vinarossencs i del territori. En coordinació amb Transició Ecològica.

Recolzament en la gestió administrativa en l’obertura d’empreses. En coordinació amb Hisenda.

Fomentar el CC VINALAB com a punt de trobada d’emprenedors, empreses i societat.

Treballar conjuntament amb la regidoria d’ocupació per a potenciar jornades divulgatives i taules rodones. Networking entre empreses de la zona i joves.

Creació de la marca Comerç de Vinaròs. Proposta Market Place comarcal.

Fomentar la participació en cursos de formació organitzats per l’Ajuntament, amb ajudes condicionades a l’assistència als cursos.

Crear una mancomunitat per al transport a domicili dels comerços.

 

Festes

 

Hola Estiu- Fira i Festes de Sant Joan i Sant Pere. Seguir consolidant aquest model. Desestacionalitzar l’oferta d’oci (La feria i Olé, Pati del Mercat, Novembre Fest,...)

Carnaval de Vinaròs i Setmana Santa de Vinaròs. Festes de projecció turística. En coordinació amb Cultura i Promoció de la Ciutat.

Creació d’un espai d’actes en valencià dins de la programació cultural.

Impuls de franges horàries sense estímuls a la Fira i resta de programació festiva. Cuidar i posar en valor les nostres tradicions locals.

Aconseguir que la Fira i Festes sigue declarada d’Interès Turístic Autonòmic. En coordinació amb Turisme.

Potenciar les festes de barri. Com a eina de cohesió i trobada veïnal. En coordinació amb Govern Obert.

 

Benestar animal

 

Vetllar pel compliment del sacrifici zero en el servei de recollida d’animals en via urbana.

Campanyes d’adopció, no a l’abandonament i d’esterilització

Campanyes de conscienciació ciutadana pel respecte i convivència amb els animal.

Hisenda

 

Reducció del 75% en l’impost de vehicles per a cotxes híbrids. En coordinació i treball amb Transició Ecològica.

Bonificació del 50% de l’IBI en sistemes d’aprofitament tèrmic. En coordinació i treball amb Transició Ecològica.

 

 

Possibilitar la rebaixa de la taxa d’obertura-llicència d’activitat.

Bonificació del 95% de l’IBI per a vivendes d’ús residencial destinat a lloguer social.

Estudiar la possibilitat de reducció de l’IBI al 50% a tots aquells particulars o comerços que utilitzen plaques solars/fotovoltaiques. En coordinació i treball amb Transició Ecològica.

Plantejar la reducció parcial o total de taxes i tributs si la situació econòmica municipal ho permet.

Ocupació

 

Revisar i millorar el Butlletí informatiu d’oferta laboral. Creació de l’observatori de dinamització de l’economia local

Borsa d’emprenedoria comunitària i col·laborativa: accions i empreses que col·laboren en el foment de l’ocupació. En coordinació i treball amb Joventut.

Afavorir la implantació de Fibra Òptica als Polígons Industrials. En coordinació i treball amb Innovació Digital.

 

Transició ecològica

 

Col·laboració i treball amb polítiques d’eficiència energètica i mobilitat (Urbanisme, Obres, Governació, Hisenda,...)

PMUS, Implementació del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible.

Pla de xoc eficiència energètica, complir amb la política de baixar les emissions generades per l’administració.

Polítiques d’afavoriment de la instal·lació de energies renovables en vivendes i centres de treball. Descomptes de l’IBI 50% i ICIO 95%.

Comunitats energètiques locals, creació d’aquestes com a eines jurídiques de emancipació energètica de les comercialitzadores.

 

Treballar per la mobilitat sostenible en la instal·lació de punts de càrrega elèctrica.

Treball i col·laboració amb Urbanisme, Obres i Serveis.

 

Impulsar campanyes d’ECOEDUCACIÓ. Conjuntament amb Educació.

 

Catàleg d’arbres D’INTERÈS LOCAL.

Catàleg i protecció d’espais paisatgístics d’interès de Vinaròs. Sol·licitar el segellat Abocador. Coordinar Obres i serveis.

Millora i protecció de zones mediambientals valuoses i microreserves, (Aiguaoliva, ermita, Sòl-de-Riu, Cervol).

Pla d’Arbrat Municipal. En coordinació i treball en Obres i Serveis.

 

 

Govern obert

 

Ampliar els serveis del portal web de participació i transparència.

Cursos de formació per a entitats dels diferents àmbits, socials, esportives, associacions de veïns.

Espai virtual amb les dades de les entitats i associacions del municipi. Participació transversal, a cada àrea i/o regidoria.

Incloure en la RPT. Tècnic per a desenvolupar aquests processos participatius en col·laboració de les regidories implicades.

Innovació digital

 

Impulsar instal·lació de marquesines intel·ligents a les parades de bus. WIFI públic.

Portal web per a reserva d’espais i compra d’entrades. Targeta ciutadana.

Crear una App municipal.

 

Programes de digitalització tant per a ciutadans com per a empreses i PIMES.

Aposta per la fibra òptica en els buits de connexió d’aquesta al municipi.

Vinaròs ciutat de la Ciència i la Innovació, generant dinàmiques dins de la xarxa Innpulso del Ministeri de Ciència i Innovació.

FABLAB: laboratori de fabricació digital per a professionals, investigadors... Transformació digital de totes les àrees de l’Ajuntament i dels serveis cap al ciutadà.

Urbanisme

 

Accés i desenvolupament de la Ciutat Esportiva, amb les instal·lacions necessàries per al desenvolupament integral de l’esport.

Residència de la 3 edat. En coordinació i treball amb Política Social.

 

Reversió N-340.

Regeneració d’espais urbans: PGOU (Estació de tren i Torre Ballester). Passarel·la Cervol / Condicionament zona limítrof.

Adaptar la normativa urbanística a la creació d’activitats al centre de la ciutat.

Impulsar la recuperació de la servitud de pas del litoral: recuperar els primers 6 metres del litoral marítim de la Costa Nord i Sud.

Accessibilitat del Saló de les Cavallerisses de l’ermita.

Treballar per la construcció d’un Centre Cívic/Auditori multiusos. En coordinació i treball amb Cultura.

Port de Vinaròs accessible i d’oci. Coordinació EDUSI.

Afavorir el desenvolupament industrial.

Coordinar el Pla Especial de proteccions del centre històric. En coordinació i treball amb Cultura i Patrimoni.

Treballar per adquirir vivenda pública per a prestacions socials a col·lectius

 

vulnerables. En coordinació i treball amb Política Social.

Oficina XALOC, oficina de vivenda.

Esport i Salut

 

Accés i desenvolupament de la Ciutat Esportiva amb les instal·lacions necessàries per al desenvolupament integral de l’esport.

Reclamar la deficiència de personal a l’Hospital de Vinaròs, tant en personal facultatiu com sanitaris, auxiliars, etc.

Vinaròs Viu Actiu: recepta mèdica saludable 3º edat / drogodependència / Salut mental/ hàbits saludables. Coordinació i treball amb política social.

Treballar amb la vessant d’Hospital Universitari, amb correlació de la implementació d’espais d’investigació amb col·laboració amb l’Ajuntament.

Sol·licitar unitats de diàlisi a l’Hospital de Vinaròs per als ingressats i/o pacients que precisen d’aquest servei per a evitar el desplaçament a Castelló i millorar l’actual servei que es troba a la nostra població.

Posada en funcionament del nou centre de salut.

Recursos humans

 

Finançament i posada en funcionament de la RPT.

Noves instal·lacions per a la Policia Local, amb una nova ubicació amb espais i comunicacions adequades.

Posar en marxa la Unitat Canina.

Incloure l’assessorament jurídic dins de la estructura de Política Social. Coordinació Política Social

Incloure el tècnic d’inclusió o algun programa per a treballar la inserció sociolaboral de les persones en exclusió social (itineraris). Coordinació i treball amb Política Social.

 

 

Incloure en la RPT. Tècnic per a desenvolupar aquests processos participatius en col·laboració de les regidories implicades.

Educació i infància

 

Ampliar la partida del xec guardería - chiquibono. Modificació bases per a què els menors de 2 anys per necessitat de serveis socials puguen accedir.

Treballar per a aconseguir un transport gratuït amb subvencions de la Generalitat Valenciana.

Reclamar la descentralització de la PAU.

Revisar i actualitzar els criteris per ajudes a material escolar. Impulsar la Unitat d’atenció educativa per a l’alumnat.

Millorar els espais destinats a l’ensenyament de les persones adultes.

Noves titulacions de Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior, adaptades a la realitat de la comarca.

Escoles de pares - educar en la prevenció. En coordinació i treball amb Política Social.

Garantir les ajudes de menjador escolar durant els mesos de juny i setembre.

Creació de “Sendes escolars”. En coordinació i treball amb Mobilitat Sostenible.

Treballar perquè l’ús de les instal·lacions dels col·legis i instituts estiga disponible fora de l’horari lectiu.

Ampliar i donar suport a EOI.

CEIP Jaume I, i posada en funcionament. Ampliació de l’lES Vilaplana.

Treballar per a garantir que els xiquets de 2 anys tinguen una plaça als col·legis públics.

Formació complementària i ocupació, mòduls formatius. Posada en marxa del nou centre Baix Maestrat.

 

Actuacions de millora als CEIPS Sant Sebastià i Assumpció entre d’altres. Trasllat de l’escola d’art a noves dependències.

Incrementar accions per a lluitar contra el bullying. Coordinació i treball amb política social.

 

Obres i serveis

 

Pla integral d’emergències, front a desastres naturals i altres accidents imprevisibles.

Obres per a millorar sistema de pluvials al municipi (Maria Auxiliadora, Sant Pasqual, La Closa, Av. Barcelona,...)

Estudiar i implantar un sistema de reg eficient. En coordinació i treball amb Innovació Digital.

Afavorir la presència de jardins amb espècies autòctones. Revitalització de jardins. Nous espais enjardinats (zona passarel·la...).

Eficiència energètica en l’enllumenat públic. Estudiar la possibilitat d’implantar

fanals fotovoltaics.

Nou contracte de neteja viària amb criteris mediambientals i augment de serveis necessaris per al municipi. En coordinació i treball amb Transició Ecològica.

Transparència en les dades de recollida de residus. En coordinació i treball amb Govern Obert.

Pla local de residus, amb compliment del PIRCV

Seguiment i control dels contractes de gestió pública (contracte d’aigües potables, contracte d’enllumenat públic, contracte de residus...).

Nova gestió de l’aigua pública potable. / Estudi de la viabilitat i l’eficiència de la gestió directa.

Nou contracte de recollida de residus amb la implantació de la 5na fracció i solventar la problemàtica dels contenidors soterrats.

Renovació de convenis, o nous convenis per tal d’assolir els percentatges de

 

reciclatge marcat pel PIRCV.

Manteniment i millora de la plaça de bous per a nous usos.

Continuar amb el programa d’asfalts i incloure en aquesta regidoria el manteniment i asfaltat de camins.

Estudi viabilitat ampliació cementiri de Vinaròs. Construcció de nous nínxols. Impulsar protocol de reciclatge Ajuntament.

Recollida de restes vegetals.

Potenciar els rols i àrees de treball establertes en el pla d’emergències local i ampliar-lo a casos d’emergència sanitària com l’actual.

Política social

 

Centre de la Dona.

Targeta daurada municipal per a persones amb diversitat funcional a partir del 33%.

Recabar informació per tal d’adequar les accions necessàries amb la realitat, amb el Laboratori Social.

Pla d’igualtat.

Guia de bones pràctiques sobre la paritat i pràctiques no exclusives en campanyes publicitàries. En coordinació i treball amb Festes, Promoció De La Ciutat i Cultura

Acord de bones pràctiques en la contractació d’espectacles. En coordinació i treball amb FESTES

Xarxa de pisos protegits per a acollides d’emergència. Centre d’ocupació Comarcal. En coordinació amb Ocupació.

Taula de benestar social.

Incloure l’assessorament jurídic dins de l’estructura de Política Social. RRHH

Incloure el tècnic d’inclusió o algun programa per a treballar la inserció sociolaboral de les persones en exclusió social (itineraris).

 

Crear el Centre de Dia de Menors.

Gestió de la Residència de la Tercera Edat i Centre de dia.

Escoles de pares - educar en la prevenció. Coordinació i treball amb educació.

Incrementar accions per a lluitar contra el bullying. Coordinació i treball amb educació.

Instaurar l’oficina de vivenda- XALOC. Coordinació amb Urbanisme.

Treballar per adquirir vivenda pública per a prestacions socials a col·lectius vulnerables. En coordinació i treball amb Urbanisme.

 

Joventut

 

Casal Jove: reformulació del Casal Jove, sent una eina de contacte, de trobada, d’assessorament i d’empoderament juvenil, com a punt d’informació.

Afavorir polítiques contra la segregació dels joves amb risc d’exclusió amb activitats inclusives. Programa de segones oportunitats.

Activitats de sensibilització i prevenció en matèria social.

Creació del Consell de la joventut. En coordinació amb Govern Obert.

Mantindre figura de tècnic de joventut.

Fins aquí els projectes i polítiques que traçaran el treball de la coalició de govern.

En quant al funcionament i seguiment de l’acord, els tres grups es comprometen a tindre en consideració i complir aquestes línies mestres per a la coordinació i el treball en equip de les tres formacions.

 

Punts bàsics per a la coordinació i el treball en equip dels membres de l’acord de govern de Vinaròs

 

 

 

Les relacions de govern es regeixen pels principis de cooperació, lleialtat, corresponsabilitat i estabilitat, actuant en tot moment amb diàleg, consens negociació, i bona fe per a implementar al màxim els programes electorals de les tres formacions i l’acció conjunta.

Els membres del govern es comprometen a la la màxima discrecionalitat en els assumptes interns del govern.

Els socis de govern treballaran de manera conjunta per garantir la igualtat de totes les regidories de manera que es puguen desenvolupar en igualtat de condicions els programes electorals dels socis de la coalició, sempre amb els principis del diàleg i consens.

Impulsar la transparència i l’intercanvi d’informació en les reunions internes de l’equip de govern en assumptes que pel seu caràcter transversal o sensible així ho requereixen. Específicament abordar allò relatiu a:

Pla General Ordenances Fiscals

Ordenances reguladores RPT i borses treball

Pressupost i Plans Departamentals

Modificacions de crèdit Inversions

Model energètic y de sostenibilitat urbanística

 

Pla Edificant EDUSI

Projectes importants de Ciutat AGENDA URBANA

Discrepàncies: portar decisions d’ideologia política i d’importància per a la ciutat que poden tenir un cost polític per al conjunt del govern així com qualsevol punt susceptible de ser tractat en este espai.

La presa de posició sobre assumptes d’especial rellevància que precisen una decisió compartida hauran d’adoptar-se de manera consensuada en el si de les reunions

del Govern municipal amb la presència de totes les regidores i els regidors, i seran transmeses a la Comissió Permanent de Seguiment de l’Acord.

Derivar la discussió a les reunions del Govern municipal (Junta de Govern Local o reunió de coordinació), amb respecte mutu y el tarannà exigible en un Govern municipal, i renunciar a explicitar de forma pública i als mitjans de comunicació

discusions i/o falsedats sobre la gestió municipal, que poden perjudicar la imatge de l’Equip de Govern.

Sistema de funcionament del seguiment de l’acord

 

Creació de la Comissió Permanent per al Seguiment de l’Acord.

Naturalesa La Comissió Permanent de Seguiment de l’Acord servirà per revisar el funcionament de la coalició, garantir el compliment dels acords, coordinar l’acció de govern, unificar criteris en cas de divergències, consensuar posicions i gestionar diferències quan siga impossible assolir estos consensos, programar actuacions i ampliar el contingut de l’acord en cas de necessitar-ho.

Composició La Comissió Permanent per al Seguiment de l’Acord està constituïda per membres delegats de les tres organitzacions firmants amb caràcter rotatori depenent dels temes a tractar. Aquesta taula, estarà formada per 6 membres ( 2 del PSPV, 2 TTSV, 2 Compromis) més tres representants de l’equip de govern (1

 

del PSPV, 1 de TTSV, 1 de Compromis).

Temporalitat La Comissió Permanent per al Seguiment de l’Acord es convocarà de forma ordinària 1 volta cada dos mesos. De forma extraordinària, qualsevol dels tres partits signants de l’Acord podrà convocar la Comissió de Seguiment de l’Acord sempre que es considere oportú.

Convocatòria Les convocatòries ordinàries de la Comissió Permanent per al Seguiment de l’Acord es realitzaran amb una antelació de tres dies naturals i qualsevol dels dos partits podrà incorporar punts a l’ordre del dia a abordar.

Publicitat i transparència. Amb l’objectiu d’afavorir la transparència i el seguiment ciutadà de l’Acord, si és necessari per la complexitat del assumpte tractat o la rellevància pública de l’acord, cada convocatòria de la Comissió Permanent per al Seguiment de l’Acord, anirà acompanyada d’una comunicació unitària pactada entre els equips de les dues formacions polítiques.

Presa de decisions. La Coordinació de la Comissió Permanent per al Seguiment de l’Acord cercarà el consens com a mecanisme de presa de decisió.

Gestió de les discrepàncies En aquells casos que no siga possible assolir una decisió consensuada, la mateixa Comissió Permanent per al Seguiment de l’Acord abordarà la comunicació dels diferents criteris entre les forces polítiques de forma ordenada, lleial i raonable, així com les conseqüències polítiques que d’elles se’n deriven.

Planificació i programació. Per a facilitar i dinamitzar la tasca de seguiment, la mateixa Comissió de Seguiment de l’Acord s’estructurarà el treball amb una planificació calendaritzada de diversos temes segons la seua importància, prioritat o altres requeriments d’actualitat o conjuntura.

Estrategia de comunicació conjunta

 

 

 

Sobre la comunicació, les accions comunicatives es coordinaran i programaran de manera conjunta i consensuada en les iniciatives de desenvolupament del programa

 

de govern.

En els assumptes d’especial rellevància per a Vinaròs, (es podran consensuar per les executives quins son aquests) es visualitzarà la coalició, l’acord de govern i el programa conjunt. Estan present en aquestes comunicacions representació de les tres formacions.

En les reunions i/o visites institucionals es tindrà en especial consideració la presència d’un portaveu de cadascuna de les tres formacions. Mantenint aquesta presència tant en les reunions de treball com en les compareixences públiques fent costat a la figura de l’alcalde.

Aquest acord es farà públic per mostrar la valentía, transparència i compromís dels formants de l’Acord.

Un pacte per a fer front a la crisi econòmica i sanitària de la COVID-19. Els tres grups signants d’aquest pacte prenem aquesta nova etapa del govern municipal amb el convenciment de respondre a les necessitats, problemes i preocupacions dels nostres veïns i veïnes, a més de respondre a les demandes dels sectors productius i econòmics de la nostra ciutat.

Pensant en un model de ciutat que s’adapte als nous paradigmes de les ciutats i que aquesta crisi sanitària i econòmica ens ha mostrat, creiem que baix els conceptes de justícia social i sostenibilitat cal cercar l’equilibri per un Vinaròs del futur que no deixe enrere ningú.

Per a aquests objectius plantegem:

Continuar amb el suport als comerços i PIMES de la nostra localitat. La digitalització, modernització i generació de riquesa al voltant d’aquests són la base per a pal·liar els efectes de la crisi de la COVID-19.

Polítiques de resiliència, promoció i digitalització dels sectors productius locals

tradicionals com a base de noves economies de proximitat i sostenibles.

Activació i generació de sòl industrial per a l’atracció d’empreses que generen ocupació de qualitat a la ciutat.

Generació de polítiques d’inserció sociolaboral per als veïns i veïnes que necessiten acompanyament per a crear i atraure noves oportunitats professionals. Exemples com el programa itineraris o els tallers d’ocupació són l’exemple a seguir.

Complementar aquestes mesures amb l’assistència necessària per a no deixar enrere ningú.

La vivenda és un problema per a molts veïns i veïnes, i no només per a aquells amb poca disposició de recursos humans, cal treballar per a oferir ofertes habitacionals d’emergència i emancipadores. L’oficina de la vivenda com a punt d’informació i acompanyament i la creació de vivenda pública com a exemples.

Aposta per l’energia verda i l’eficiència energètica, sortida verda de la crisi. És el moment d’obtindre uns serveis i instal·lacions més sostenibles i sumar a aquests les vivendes particulars i els centres de treballadors i polígons industrials, amb eines com les comunitats energètiques locals i els beneficis fiscals.

Aposta per la connexió estable i garantida per fibra òptica, en àrees de la ciutat on hi ha buits de connexió importants, vist que el teletreball i la digitalització han sigut clau en la crisi econòmica generada per la COVID.

 

Dinamització de la cultura, oci i entreteniment segurs, potenciant un oci i entreteniment segurs als carrers i places, dinamitzant la ciutat i indirectament l’economia local.

Fons europeus “Next Generation” i Fons de Recuperació. Els fons europeus estan sent un dels temes més recurrents en les reunions intergovernamentals, diputacions, conselleries i ajuntaments. A Vinaròs ja tenim experiència en fons europeus, els EDUSI, en la seua complexitat estan sent i seran un punt d’inflexió

per a la realització d’alguns dels projectes que marcaran història a Vinaròs. Els fons europeus suposaran una oportunitat històrica per a la reconstrucció de la societat, i de retruc hem de mirar que nosaltres aconseguim emprar aquests fons en el nostre poble amb la mateixa fi. Es planteja en aquesta línia l’elaboració de l’Agenda Urbana Vinaròs, el marc en el qual els nous fons europeus arribaran als nostres municipis, definint projectes per a la ciutat del futur i per a la regeneració econòmica.

Aquestes línies de treball o eixos estratègics responen, com hem dit, a la necessitat de prendre el dictat de la crisis de la COVID com un ampli marc de govern, així i tot, es detallen molts d’aquests eixos en projectes, iniciatives i actuacions concretes que es defineixen a continuació àrea a àrea, regidoria per regidoria.

Promoció de la ciutat, interès turístic i relacions institucionals

 

Reconversió de la Regidoria de Turisme en la Regidoria de Promoció de la ciutat, D’interès turístic i Relacions institucionals.

Desestacionalitzar l’oferta d’oci. FESTES

Museus temàtics: Vinaròs Art Urbà i Guerra Civil. En col·laboració amb Cultura i Patrimoni.

Cultura gastronòmica i serveis: nova indústria.

Incloure l’oferta LGTBI+ familiar a l’oferta familiar tradicional.

Vinaròs espai d’oportunitats, espai de salut (conjuntament amb esports i salut), espai comercial. En coordinació i treball amb Salut i Esports

 

 

Centre d’inspiració Turística. Cotxera de Batet.

Plaça de bous, Vinaròs Arena. Espai polivalent per a diversos usos festius, d’oci i compatibles entre si.

Nou model de la Festa del Llagostí. Gastrofestival del Llagostí de Vinaròs. Mesures per a revitalitzar i revertir l’actual situació gastronòmica local.

Crear una Fira temàtica de la xocolata per a Nadal.

Carnaval de Vinaròs i Setmana Santa de Vinaròs. Festes de projecció turística. En coordinació i treball amb Cultura i Festes.

Aconseguir que la Fira i Festes sigue declarada d’Interès Turístic Autonòmic. En coordinació i treball amb Festes.

Nou accés a la Platja del Clot.

Crear un aparcament per caravanes.

Nova senyalètica turística, accesible, intuïtiva i actualitzada. Reconversió de l’edifici “Limbo” en espai diàfan, obert i polivalent.

Cultura

 

Potenciar el Vinaròs Arena per a activitats d’oci i culturals.

Comissió de toponímia/cultura, incloure en aquesta criteris de gènere. Fons i seccions a la biblioteca de literatura feminista i LGTBI.

Museus temàtics:, Poblat iber, Cavallerisses.

Espai Carles Santos, en coordinació amb Promoció de la ciutat.

 

Fomentar la lectura amb Plans de foment per a tots els públics.

Registre de llibres, accés telemàtic, convenis d’intercanvis amb altres biblioteques o universitats.

Donar suport a les iniciatives culturals locals facilitant espais i promocionant les seues activitats. Potenciar espais com “el Quiosc de les Arts” o “Bandarres”.

 

Prendre la “Cultura Popular” com un eix de treball. Fomentar i fer tallers intergeneracionals, enriquint la cultura vinarossenca.

Fomentar el festival «Vinaròs Arts Escèniques» amb ofertes culturals complementàries al voltant de les Arts Escèniques.

Fomentar el Cineclub amb la col·laboració de l’UJI.

Fomentar ofertes culturals complementàries al voltant del cicle de cinema Agustí Comes, en col·laboració amb la Fundació Caixa Vinaròs. Festival Internacional de Curts. En coordinació amb Promoció de la Ciutat.

Fomentar l’aprenentatge de la llengua i cultura literària de la nostra terra.

Programació cultural adaptada, per exemple en llenguatge de signes i per a tot tipus de població. En coordinació amb Política Social.

Entitats culturals, cercar els mecanismes de promoció de la cultura mitjançant les entitats del nostre municipi. Estudiar la possibilitat de treure una convocatòria de subvencions per a entitats culturals del municipi. En coordinació amb Economia.

Posada en valor del patrimoni material i immaterial de la ciutat.

Coordinació del Pla Especial del Casc Històric. Treball juntament amb Urbanisme.

Tindre el patrimoni com un nou eix cultural i turístic. Pintures fingides

Posada en marxa del projecte de l’auditori municipal, iniciar els tràmits per la seua construcció per fases, incloent un projecte/estudi de viabilitat. Centre de formació professional d’arts escèniques.

Ampliació de les actuals dependències de Serveis Socials com a espai cultural.

Continuar la preservació del Poblat Iber i impulsar el Pla Especial de Proteccions de l’Ermita. En coordinació amb Medi Ambient.

 

Agricultura i pesca

 

Programes de digitalització i modernització dels sectors primaris.

Foment del consum de proximitat, mercat de productors de proximitat i/o productors ecològics.

 

Promoure formació (agrícoles, ramaderes, agroalimentàries) de producció ecològica. En coordinació amb Comerç i Transició Ecològica.

Mercat al carrer de productes ecològics locals i comarcals. En coordinació amb Comerç.

 

Comerç

 

Fira d’emprenedors i comerç local. En coordinació amb Ocupació.

 

Programes de digitalització i modernització de comerços tradicionals.

Atenció al Pla Especial, facilitar la generació d’activitats de comerç de proximitat al casc històric.

Mercat Municipal, Mercat 2.0.

Mercat al carrer de productes ecològics locals i comarcals. En coordinació amb Agricultura.

Mercat de Vinaròs, espai de degustació i gastronòmic de proximitat.

Impulsar l’acreditació d’una marca de qualitat Vinaròs-pròxim-km0- com a distintiu del sector serveis o agroalimentari per als seus productes ecològics vinarossencs i del territori. En coordinació amb Transició Ecològica.

Recolzament en la gestió administrativa en l’obertura d’empreses. En coordinació amb Hisenda.

Fomentar el CC VINALAB com a punt de trobada d’emprenedors, empreses i societat.

Treballar conjuntament amb la regidoria d’ocupació per a potenciar jornades divulgatives i taules rodones. Networking entre empreses de la zona i joves.

Creació de la marca Comerç de Vinaròs. Proposta Market Place comarcal.

Fomentar la participació en cursos de formació organitzats per l’Ajuntament, amb ajudes condicionades a l’assistència als cursos.

Crear una mancomunitat per al transport a domicili dels comerços.

 

Festes

 

Hola Estiu- Fira i Festes de Sant Joan i Sant Pere. Seguir consolidant aquest model. Desestacionalitzar l’oferta d’oci (La feria i Olé, Pati del Mercat, Novembre Fest,...)

Carnaval de Vinaròs i Setmana Santa de Vinaròs. Festes de projecció turística. En coordinació amb Cultura i Promoció de la Ciutat.

Creació d’un espai d’actes en valencià dins de la programació cultural.

Impuls de franges horàries sense estímuls a la Fira i resta de programació festiva. Cuidar i posar en valor les nostres tradicions locals.

Aconseguir que la Fira i Festes sigue declarada d’Interès Turístic Autonòmic. En coordinació amb Turisme.

Potenciar les festes de barri. Com a eina de cohesió i trobada veïnal. En coordinació amb Govern Obert.

 

Benestar animal

 

Vetllar pel compliment del sacrifici zero en el servei de recollida d’animals en via urbana.

Campanyes d’adopció, no a l’abandonament i d’esterilització

Campanyes de conscienciació ciutadana pel respecte i convivència amb els animal.

Hisenda

 

Reducció del 75% en l’impost de vehicles per a cotxes híbrids. En coordinació i treball amb Transició Ecològica.

Bonificació del 50% de l’IBI en sistemes d’aprofitament tèrmic. En coordinació i treball amb Transició Ecològica.

 

 

Possibilitar la rebaixa de la taxa d’obertura-llicència d’activitat.

Bonificació del 95% de l’IBI per a vivendes d’ús residencial destinat a lloguer social.

Estudiar la possibilitat de reducció de l’IBI al 50% a tots aquells particulars o comerços que utilitzen plaques solars/fotovoltaiques. En coordinació i treball amb Transició Ecològica.

Plantejar la reducció parcial o total de taxes i tributs si la situació econòmica municipal ho permet.

Ocupació

 

Revisar i millorar el Butlletí informatiu d’oferta laboral. Creació de l’observatori de dinamització de l’economia local

Borsa d’emprenedoria comunitària i col·laborativa: accions i empreses que col·laboren en el foment de l’ocupació. En coordinació i treball amb Joventut.

Afavorir la implantació de Fibra Òptica als Polígons Industrials. En coordinació i treball amb Innovació Digital.

 

Transició ecològica

 

Col·laboració i treball amb polítiques d’eficiència energètica i mobilitat (Urbanisme, Obres, Governació, Hisenda,...)

PMUS, Implementació del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible.

Pla de xoc eficiència energètica, complir amb la política de baixar les emissions generades per l’administració.

Polítiques d’afavoriment de la instal·lació de energies renovables en vivendes i centres de treball. Descomptes de l’IBI 50% i ICIO 95%.

Comunitats energètiques locals, creació d’aquestes com a eines jurídiques de emancipació energètica de les comercialitzadores.

 

Treballar per la mobilitat sostenible en la instal·lació de punts de càrrega elèctrica.

Treball i col·laboració amb Urbanisme, Obres i Serveis.

 

Impulsar campanyes d’ECOEDUCACIÓ. Conjuntament amb Educació.

 

Catàleg d’arbres D’INTERÈS LOCAL.

Catàleg i protecció d’espais paisatgístics d’interès de Vinaròs. Sol·licitar el segellat Abocador. Coordinar Obres i serveis.

Millora i protecció de zones mediambientals valuoses i microreserves, (Aiguaoliva, ermita, Sòl-de-Riu, Cervol).

Pla d’Arbrat Municipal. En coordinació i treball en Obres i Serveis.

 

 

Govern obert

 

Ampliar els serveis del portal web de participació i transparència.

Cursos de formació per a entitats dels diferents àmbits, socials, esportives, associacions de veïns.

Espai virtual amb les dades de les entitats i associacions del municipi. Participació transversal, a cada àrea i/o regidoria.

Incloure en la RPT. Tècnic per a desenvolupar aquests processos participatius en col·laboració de les regidories implicades.

Innovació digital

 

Impulsar instal·lació de marquesines intel·ligents a les parades de bus. WIFI públic.

Portal web per a reserva d’espais i compra d’entrades. Targeta ciutadana.

Crear una App municipal.

 

Programes de digitalització tant per a ciutadans com per a empreses i PIMES.

Aposta per la fibra òptica en els buits de connexió d’aquesta al municipi.

Vinaròs ciutat de la Ciència i la Innovació, generant dinàmiques dins de la xarxa Innpulso del Ministeri de Ciència i Innovació.

FABLAB: laboratori de fabricació digital per a professionals, investigadors... Transformació digital de totes les àrees de l’Ajuntament i dels serveis cap al ciutadà.

Urbanisme

 

Accés i desenvolupament de la Ciutat Esportiva, amb les instal·lacions necessàries per al desenvolupament integral de l’esport.

Residència de la 3 edat. En coordinació i treball amb Política Social.

 

Reversió N-340.

Regeneració d’espais urbans: PGOU (Estació de tren i Torre Ballester). Passarel·la Cervol / Condicionament zona limítrof.

Adaptar la normativa urbanística a la creació d’activitats al centre de la ciutat.

Impulsar la recuperació de la servitud de pas del litoral: recuperar els primers 6 metres del litoral marítim de la Costa Nord i Sud.

Accessibilitat del Saló de les Cavallerisses de l’ermita.

Treballar per la construcció d’un Centre Cívic/Auditori multiusos. En coordinació i treball amb Cultura.

Port de Vinaròs accessible i d’oci. Coordinació EDUSI.

Afavorir el desenvolupament industrial.

Coordinar el Pla Especial de proteccions del centre històric. En coordinació i treball amb Cultura i Patrimoni.

Treballar per adquirir vivenda pública per a prestacions socials a col·lectius

 

vulnerables. En coordinació i treball amb Política Social.

Oficina XALOC, oficina de vivenda.

Esport i Salut

 

Accés i desenvolupament de la Ciutat Esportiva amb les instal·lacions necessàries per al desenvolupament integral de l’esport.

Reclamar la deficiència de personal a l’Hospital de Vinaròs, tant en personal facultatiu com sanitaris, auxiliars, etc.

Vinaròs Viu Actiu: recepta mèdica saludable 3º edat / drogodependència / Salut mental/ hàbits saludables. Coordinació i treball amb política social.

Treballar amb la vessant d’Hospital Universitari, amb correlació de la implementació d’espais d’investigació amb col·laboració amb l’Ajuntament.

Sol·licitar unitats de diàlisi a l’Hospital de Vinaròs per als ingressats i/o pacients que precisen d’aquest servei per a evitar el desplaçament a Castelló i millorar l’actual servei que es troba a la nostra població.

Posada en funcionament del nou centre de salut.

Recursos humans

 

Finançament i posada en funcionament de la RPT.

Noves instal·lacions per a la Policia Local, amb una nova ubicació amb espais i comunicacions adequades.

Posar en marxa la Unitat Canina.

Incloure l’assessorament jurídic dins de la estructura de Política Social. Coordinació Política Social

Incloure el tècnic d’inclusió o algun programa per a treballar la inserció sociolaboral de les persones en exclusió social (itineraris). Coordinació i treball amb Política Social.

 

 

Incloure en la RPT. Tècnic per a desenvolupar aquests processos participatius en col·laboració de les regidories implicades.

Educació i infància

 

Ampliar la partida del xec guardería - chiquibono. Modificació bases per a què els menors de 2 anys per necessitat de serveis socials puguen accedir.

Treballar per a aconseguir un transport gratuït amb subvencions de la Generalitat Valenciana.

Reclamar la descentralització de la PAU.

Revisar i actualitzar els criteris per ajudes a material escolar. Impulsar la Unitat d’atenció educativa per a l’alumnat.

Millorar els espais destinats a l’ensenyament de les persones adultes.

Noves titulacions de Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior, adaptades a la realitat de la comarca.

Escoles de pares - educar en la prevenció. En coordinació i treball amb Política Social.

Garantir les ajudes de menjador escolar durant els mesos de juny i setembre.

Creació de “Sendes escolars”. En coordinació i treball amb Mobilitat Sostenible.

Treballar perquè l’ús de les instal·lacions dels col·legis i instituts estiga disponible fora de l’horari lectiu.

Ampliar i donar suport a EOI.

CEIP Jaume I, i posada en funcionament. Ampliació de l’lES Vilaplana.

Treballar per a garantir que els xiquets de 2 anys tinguen una plaça als col·legis públics.

Formació complementària i ocupació, mòduls formatius. Posada en marxa del nou centre Baix Maestrat.

 

Actuacions de millora als CEIPS Sant Sebastià i Assumpció entre d’altres. Trasllat de l’escola d’art a noves dependències.

Incrementar accions per a lluitar contra el bullying. Coordinació i treball amb política social.

 

Obres i serveis

 

Pla integral d’emergències, front a desastres naturals i altres accidents imprevisibles.

Obres per a millorar sistema de pluvials al municipi (Maria Auxiliadora, Sant Pasqual, La Closa, Av. Barcelona,...)

Estudiar i implantar un sistema de reg eficient. En coordinació i treball amb Innovació Digital.

Afavorir la presència de jardins amb espècies autòctones. Revitalització de jardins. Nous espais enjardinats (zona passarel·la...).

Eficiència energètica en l’enllumenat públic. Estudiar la possibilitat d’implantar

fanals fotovoltaics.

Nou contracte de neteja viària amb criteris mediambientals i augment de serveis necessaris per al municipi. En coordinació i treball amb Transició Ecològica.

Transparència en les dades de recollida de residus. En coordinació i treball amb Govern Obert.

Pla local de residus, amb compliment del PIRCV

Seguiment i control dels contractes de gestió pública (contracte d’aigües potables, contracte d’enllumenat públic, contracte de residus...).

Nova gestió de l’aigua pública potable. / Estudi de la viabilitat i l’eficiència de la gestió directa.

Nou contracte de recollida de residus amb la implantació de la 5na fracció i solventar la problemàtica dels contenidors soterrats.

Renovació de convenis, o nous convenis per tal d’assolir els percentatges de

 

reciclatge marcat pel PIRCV.

Manteniment i millora de la plaça de bous per a nous usos.

Continuar amb el programa d’asfalts i incloure en aquesta regidoria el manteniment i asfaltat de camins.

Estudi viabilitat ampliació cementiri de Vinaròs. Construcció de nous nínxols. Impulsar protocol de reciclatge Ajuntament.

Recollida de restes vegetals.

Potenciar els rols i àrees de treball establertes en el pla d’emergències local i ampliar-lo a casos d’emergència sanitària com l’actual.

Política social

 

Centre de la Dona.

Targeta daurada municipal per a persones amb diversitat funcional a partir del 33%.

Recabar informació per tal d’adequar les accions necessàries amb la realitat, amb el Laboratori Social.

Pla d’igualtat.

Guia de bones pràctiques sobre la paritat i pràctiques no exclusives en campanyes publicitàries. En coordinació i treball amb Festes, Promoció De La Ciutat i Cultura

Acord de bones pràctiques en la contractació d’espectacles. En coordinació i treball amb FESTES

Xarxa de pisos protegits per a acollides d’emergència. Centre d’ocupació Comarcal. En coordinació amb Ocupació.

Taula de benestar social.

Incloure l’assessorament jurídic dins de l’estructura de Política Social. RRHH

Incloure el tècnic d’inclusió o algun programa per a treballar la inserció sociolaboral de les persones en exclusió social (itineraris).

 

Crear el Centre de Dia de Menors.

Gestió de la Residència de la Tercera Edat i Centre de dia.

Escoles de pares - educar en la prevenció. Coordinació i treball amb educació.

Incrementar accions per a lluitar contra el bullying. Coordinació i treball amb educació.

Instaurar l’oficina de vivenda- XALOC. Coordinació amb Urbanisme.

Treballar per adquirir vivenda pública per a prestacions socials a col·lectius vulnerables. En coordinació i treball amb Urbanisme.

 

Joventut

 

Casal Jove: reformulació del Casal Jove, sent una eina de contacte, de trobada, d’assessorament i d’empoderament juvenil, com a punt d’informació.

Afavorir polítiques contra la segregació dels joves amb risc d’exclusió amb activitats inclusives. Programa de segones oportunitats.

Activitats de sensibilització i prevenció en matèria social.

Creació del Consell de la joventut. En coordinació amb Govern Obert.

Mantindre figura de tècnic de joventut.

Fins aquí els projectes i polítiques que traçaran el treball de la coalició de govern.

En quant al funcionament i seguiment de l’acord, els tres grups es comprometen a tindre en consideració i complir aquestes línies mestres per a la coordinació i el treball en equip de les tres formacions.

 

Punts bàsics per a la coordinació i el treball en equip dels membres de l’acord de govern de Vinaròs

 

 

 

Les relacions de govern es regeixen pels principis de cooperació, lleialtat, corresponsabilitat i estabilitat, actuant en tot moment amb diàleg, consens negociació, i bona fe per a implementar al màxim els programes electorals de les tres formacions i l’acció conjunta.

Els membres del govern es comprometen a la la màxima discrecionalitat en els assumptes interns del govern.

Els socis de govern treballaran de manera conjunta per garantir la igualtat de totes les regidories de manera que es puguen desenvolupar en igualtat de condicions els programes electorals dels socis de la coalició, sempre amb els principis del diàleg i consens.

Impulsar la transparència i l’intercanvi d’informació en les reunions internes de l’equip de govern en assumptes que pel seu caràcter transversal o sensible així ho requereixen. Específicament abordar allò relatiu a:

Pla General Ordenances Fiscals

Ordenances reguladores RPT i borses treball

Pressupost i Plans Departamentals

Modificacions de crèdit Inversions

Model energètic y de sostenibilitat urbanística

 

Pla Edificant EDUSI

Projectes importants de Ciutat AGENDA URBANA

Discrepàncies: portar decisions d’ideologia política i d’importància per a la ciutat que poden tenir un cost polític per al conjunt del govern així com qualsevol punt susceptible de ser tractat en este espai.

La presa de posició sobre assumptes d’especial rellevància que precisen una decisió compartida hauran d’adoptar-se de manera consensuada en el si de les reunions

del Govern municipal amb la presència de totes les regidores i els regidors, i seran transmeses a la Comissió Permanent de Seguiment de l’Acord.

Derivar la discussió a les reunions del Govern municipal (Junta de Govern Local o reunió de coordinació), amb respecte mutu y el tarannà exigible en un Govern municipal, i renunciar a explicitar de forma pública i als mitjans de comunicació

discusions i/o falsedats sobre la gestió municipal, que poden perjudicar la imatge de l’Equip de Govern.

Sistema de funcionament del seguiment de l’acord

 

Creació de la Comissió Permanent per al Seguiment de l’Acord.

Naturalesa La Comissió Permanent de Seguiment de l’Acord servirà per revisar el funcionament de la coalició, garantir el compliment dels acords, coordinar l’acció de govern, unificar criteris en cas de divergències, consensuar posicions i gestionar diferències quan siga impossible assolir estos consensos, programar actuacions i ampliar el contingut de l’acord en cas de necessitar-ho.

Composició La Comissió Permanent per al Seguiment de l’Acord està constituïda per membres delegats de les tres organitzacions firmants amb caràcter rotatori depenent dels temes a tractar. Aquesta taula, estarà formada per 6 membres ( 2 del PSPV, 2 TTSV, 2 Compromis) més tres representants de l’equip de govern (1

 

del PSPV, 1 de TTSV, 1 de Compromis).

Temporalitat La Comissió Permanent per al Seguiment de l’Acord es convocarà de forma ordinària 1 volta cada dos mesos. De forma extraordinària, qualsevol dels tres partits signants de l’Acord podrà convocar la Comissió de Seguiment de l’Acord sempre que es considere oportú.

Convocatòria Les convocatòries ordinàries de la Comissió Permanent per al Seguiment de l’Acord es realitzaran amb una antelació de tres dies naturals i qualsevol dels dos partits podrà incorporar punts a l’ordre del dia a abordar.

Publicitat i transparència. Amb l’objectiu d’afavorir la transparència i el seguiment ciutadà de l’Acord, si és necessari per la complexitat del assumpte tractat o la rellevància pública de l’acord, cada convocatòria de la Comissió Permanent per al Seguiment de l’Acord, anirà acompanyada d’una comunicació unitària pactada entre els equips de les dues formacions polítiques.

Presa de decisions. La Coordinació de la Comissió Permanent per al Seguiment de l’Acord cercarà el consens com a mecanisme de presa de decisió.

Gestió de les discrepàncies En aquells casos que no siga possible assolir una decisió consensuada, la mateixa Comissió Permanent per al Seguiment de l’Acord abordarà la comunicació dels diferents criteris entre les forces polítiques de forma ordenada, lleial i raonable, així com les conseqüències polítiques que d’elles se’n deriven.

Planificació i programació. Per a facilitar i dinamitzar la tasca de seguiment, la mateixa Comissió de Seguiment de l’Acord s’estructurarà el treball amb una planificació calendaritzada de diversos temes segons la seua importància, prioritat o altres requeriments d’actualitat o conjuntura.

Estrategia de comunicació conjunta

 

 

 

Sobre la comunicació, les accions comunicatives es coordinaran i programaran de manera conjunta i consensuada en les iniciatives de desenvolupament del programa

 

de govern.

En els assumptes d’especial rellevància per a Vinaròs, (es podran consensuar per les executives quins son aquests) es visualitzarà la coalició, l’acord de govern i el programa conjunt. Estan present en aquestes comunicacions representació de les tres formacions.

En les reunions i/o visites institucionals es tindrà en especial consideració la presència d’un portaveu de cadascuna de les tres formacions. Mantenint aquesta presència tant en les reunions de treball com en les compareixences públiques fent costat a la figura de l’alcalde.

Aquest acord es farà públic per mostrar la valentía, transparència i compromís dels formants de l’Acord.

 

20181102 camideConquesta 945x222

ash

TV Castelló

agustinet

ntc vertical

Escolta'ns

 

 

covid-amics

banner proximitatgris

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació