Licitaran les obres de la via de Castelló Vandellòs per 121 mil·lions d´euros. S´amplia l´estació de Vinaròs

estacio vinarosEl Consell de Ministres ha autoritzat aquest dimarts al Ministeri de Transports a licitar, a través d'Adif, les obres per a la implantació de l'ample estàndard en el tram Castelló-Vandellòs del corredor mediterrani. La inversió és superior als 121 milions d'euros i serà cofinançada pel Mecanisme “Connectar Europa” de la Unió Europea.

l´alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina ha confirmat la noticia:

 

Les obres de via i electrificació es divideixen en dos contractes, un per al tram Castelló-Vinaròs, amb un valor estimat de 76.771.606,54 euros, i l'altre per al tram Vinaròs-Vandellòs, amb un valor estimat de 45.013.407,07 euros. En els dos contractes, el termini d'execució estimat és de 18 mesos.

Amb la instauració de l'amplada de banda estàndard en aquest tram s'accelera la construcció de la infraestructura en una zona clau per al corredor mediterrani, després que tant el tram Castellbisbal-Tarragona com el València-Castelló estigui ja en construcció.

A la Comunitat Valenciana, l'obra implicarà afectacions en les estacions dels Palmes, Torreblanca, Santa Magdalena de Polpís, i Benicarló-Peníscola i Vinaròs per a col·locar vies amb una longitud útil de 750 metres.

També es protegiran les piles d'un pas superior, la reposició de les pantalles acústiques en l'estació de Benicàssim, l'ampliació d'un pas inferior de carretera i per a vianants en l'estació de Torreblanca, mentre que a Vinaròs s'executarà una nova andana i un pas inferior entre andanes.

A més, es construiran noves rampes a final d'andana en les estacions dels Palmes, Benicàssim, Orpesa, Torreblanca, Alcalà de Xivert, Santa Magdalena de Polpís, Benicarló-Peníscola i Vinaròs, la prolongació de l'andana a Orpesa amb nova senyalització de borda andana, entre altres.

En aquesta actuació també es realitzarà una actuació similar en el ramal de Tortosa. Igual que en el tram anterior, en la primera fase es realitzaran actuacions en via, mitjançant l'ampliació, la reposició i ampliació del drenatge, l'execució de la nova superestructura amb materials polivalents, i altres treballs en estructures entre les quals figuren la protecció de les piles d'un pas superior.

En estacions s'executaran noves rampes a final d'andana en les estacions d'Ulldecona, L'Aldea-Amposta i L'Ametlla de Mar, i vies d'apartat de 750 metres a Ulldecona i L'Ametlla de Mar.

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació