El nou col·legi d´educació especial de Vinaròs es construirà al solar on està el Jaume I ara

CHECHU CHALERL'IVACE atorga 165.000€ per a la millora del polígon de Planes Altes

 

El regidor d´urbanisme Chechu Chaler ha donat els detalls de les dues noticies en una entrevista a Hoy por Hoy :

 

 

 

 

El nou Col·legi d'Educació Especial Baix Maestrat disposarà d'una nova infraestructura a un dels solars ubicats a l'avinguda de Leopoldo Querol, en concret on actualment hi ha les instal·lacions provisionals de l'escola Jaume I. Es tractarà d'un edifici d'uns 3.600m2 que es construirà en una sola planta, donades les necessitats docents, amb tots els espais i equipaments necessaris per als alumnes, a més de 12 unitats docents adaptades a educació infantil, primària i secundaria. El pressupost de l'obra es calcula en 6.442.770,06€.

La regidora d'Educació, Begoña López, ha destacat que "aquesta nova ubicació s'ha acordat amb l'equip directiu del centre educatiu, perquè suposa una situació més cèntrica, dintre del nucli urbà de la ciutat, i a més serà molt propera al futur segon centre de salut de Vinaròs".

Per la seua banda, el regidor d'Urbanisme, José Chaler, ha recordat que "amb aquesta acceptació són ja 26.187.352,12€ els que es destinaran a Vinaròs amb el Pla Edificant per a la millora de les instal·lacions educatives". En concret detallava que són les següents:

- IES Leopoldo Querol, amb un pressupost de 190.799,25€, per al canvi de finestres, millora del vestíbul i sala d'actes, així com enllumenat a les portes d'accés, obra que ja es va executar.

- CEIP Misericòrdia, amb un pressupost de 124.126,90€ per a diverses actuacions, obra també executada.

- CEIP Jaume I, amb 5.808.878,73€, per a la construcció del nou centre educatiu, que es troba en fase d'execució aproximat d'un 20% del total.

- IES Josep Vilaplana, amb  12.583.204,86€, per a l'adequació i ampliació del centre, amb el projecte executiu ja redactat, que s'aprovarà en breu.

- CEIP Sant Sebastià, amb 401.165,50€, per actuacions diverses d'adequació i millora de les instal·lacions, en aquest cas, s'ha tret a licitació la redacció del projecte d'execució.

- CEIP Assumpció, amb 636.409,82€, per a una rehabilitació general del centre, que també es troba en fase de licitació la redacció del projecte d'execució.

- CEE Baix Maestrat, que com s'ha dit, s'accepta la delegació de competències amb un pressupost de 6.442.770,06€, després dels tràmits administratius es farà la licitació de la redacció del projecte.

 

L'IVACE atorga 165.000€ per a la millora del polígon de Planes Altes

La subvenció servirà per executar obres d'adequació de la zona per a oferir uns millors serveis a les empreses instal·lades i augmentar la seua competitivitat

L'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, IVACE, ha concedit una subvenció de 165.339€ a l'Ajuntament de Vinaròs per a l'execució d'obres de millora al polígon industrial de Planes Altes. En concret, gràcies a aquesta nova ajuda econòmica, es podrà continuar amb la fase dos de les feines engegades al 2019, amb la millora de l'asfalt i els accessos, així com la canalització per a la fibra òptica i la instal·lació de càmeres de seguretat.

El regidor d'Urbanisme, José Chaler, ha destacat que "és fonamental oferir unes bones infraestructures i serveis per a les empreses que hi ha instal·lades en els polígons perquè puguen créixer i millorar la seua competitivitat". Així mateix, assenyalava que disposar d'uns polígons industrials òptims també pot afavorir l'arribada de noves empreses, fet que suposaria la creació d'ocupació al municipi.

Chaler ha recordat que a aquesta subvenció de l'IVACE s'afegirà la inversió de 100.000€ de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat per a la construcció d'una rotonda d'accés al polígon de Planes Altes, a la carretera CV-102. En aquest sentit, el regidor ha assenyalat que "suposarà una important millora per a la seguretat viària, tant dels treballadors que cada dia accedeixen al polígon com dels vehicles que circulen per la carretera".

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació