Es posen les primeres vacunes de la covid19 a Benicarló i Vinaròs

 

vacuna1Ahir es van posar les primeres vacunes de la covid19 als treballadors i usuaris de la Residència Sant Francesc. Víctor Ferreres Urchaga ha estat la primera persona en ser vacunada a Benicarló. 

Aquesta vesprada, personal del Centre de Salut de Benicarló ha posat la primera de les dos dosis de la vacuna de la covid19 als nou treballadors i a 11 dels 16 usuaris de la Residència Sant Francesc. En concret, la primera persona vacunada ha estat l’usuari de la residència Víctor Ferreres Urchaga.

vacuna4

Està previst que en el moment en què a les persones que han vacunat avui se'ls pose la segona dosi, es comence a vacunar als cinc usuaris de la residència restants, que en aquests moments estan passant les festes de Nadal als seus domicilis familiars i no estan convivint al centre.

Pel que fa a l’inici de la vacunació al Geriàtric Sant Bartomeu i a la Residència i Centre de Dia El Collet, Salut Pública encara no ha determinat la data.

Durant el primer trimestre del 2021, a la Comunitat Valenciana, s'administraran més de 377.000 dosis de la vacuna Pfizer, que corresponen, al tractar-se de dos dosis per persona, a més de 188.000 persones vacunades. Després dels centres residencials, la vacuna començarà a administrar-se al personal sanitari que treballa en primera línia de la lluita contra la covid19, a la resta de personal sanitari i als grans dependents no institucionalitzats.

Actualització de dades als centres socials

Respecte dels contagis al Geriàtric Sant Bartomeu, en aquest moment hi ha un cas actiu d’una treballadora, per la qual cosa s’ha realitzat un cribratge tant als treballadors com als usuaris del centre, que ha resultat negatiu per a tots els residents i personal.

Pel que fa a la Residència i Centre de Dia El Collet, no hi ha casos positius, encara que s’està pendent de la serologia que es durà a terme demà per tal de donar per tancat el brot.

Vacunen els residents del Sant Sebastià de Vinaròs

D'altra banda aquest matí s'ha procedit a la vacunació en la Residència-Llar Sant Sebastià de Vinaròs. Aquesta vacunació havia de realitzar-se ahir, però el problema del laboratori que va afectar els enviaments a Espanya van retardar la data un dia.
La vacunació d'ha realitzat amb total normalitat.

Augmenta la pressió dels contagis en el Maestrat
Respecte a l'afectació de la Covid, les dades facilitades per Conselleria ahir a la tarda no eren bons per al departament de salut de Vinaròs.
Es van reportar 6 brots a Benicarló, 4 d'origen social i 2 laboral. els primers amb 21 casos nous i els segons amb 16 contagiats en l'àmbit del treball.
A Peníscola dos brots socials amb deu casos en total, Vinaròs dos brots i vuit casos, 4 casos en un brot a Càlig i un altre amb el mateix número a el Forcall.
La incidència acumulada de PCR positius a 14 dies en el Departament està sobre 500, molt elevada de nou. Benicarló està en situació molt greu amb una incidència que ronda els 900 punts. Segons hem pogut saber, la UCI de l´hospital de Vinaròs está plena i s´ha obert la habilitada d´emergencia
A Vinaròs l'alcalde, després de conèixer els nous contagis d'aquests dies ha decretat de nou el tancament de centres municipals, parcs etc així com la suspensió d'actes amb públic com els concerts.

 

 

20181102 camideConquesta 945x222

ash

TV Castelló

ALTO PALANCIA ACTIVATE

ap.BANNER ACTIVATE.300x300px

ap.BANNER GASTRONOMÍA.300x300px

Escolta'ns

 

 

covid-amics

banner proximitatgris

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació