El Ministeri de Transports ha adjudicat definitivament les obres de la CN-238 en el terme municipal de Vinaròs amb un pressupost de 12,81 milions d'euros.

cn 238El Ministeri de Transports ha adjudicat el contracte d'obres del projecte de "Seguretat viària. Ampliació de plataforma i reordenació d'accessos. N-238, km 2,500 al 8,750. Tram: Vinaròs-Enllaç AP-7", en el terme municipal de Vinaròs (Castelló), amb un pressupost de 12,81 milions d'euros.

L'alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina ha estat avui a Ser Maestrat i també ha informat que la Generalitat ha pressupostat per a 2021 3 milions d'euros en infraestructures a la ciutat

 

El tram se situa entre l'enllaç amb la carretera N-340, que serveix de variant de Vinaròs i Benicarló, i l'enllaç amb l'AP-7. Presenta un traçat rectilini, amb una calçada de dos carrils de 3,50 metres cadascun, sense vorals i en molts trams sense bermes, i amb nombrosos accessos directes en tots dos marges. En l'actualitat, uns 8.900 vehicles circulen per aquest tram, sent 1.400 d'ells vehicles pesants, segons aforaments realitzats a la fi de 2018.

L'objecte del projecte és incrementar la seguretat viària del tram d'actuació i millorar la connexió de l'AP-7 amb la xarxa viària de la comarca del Baix Maestrat, especialment amb la N-340, la CV-11 i la CV-101 d'accés al municipi d'Alcanar, segons un comunicat del Ministeri.

Aquesta obra s'inclou en una sèrie d'actuacions previstes per a millorar la connectivitat de l'AP-7 amb la resta de la Xarxa de Carreteres de l'Estat, una vegada que aquesta s'ha liberalitzat.

El projecte consisteix en l'ampliació de la plataforma existent en la carretera N-238, entre l'enllaç de l'AP-7 i l'enllaç de la N-340 en una longitud d'uns 6,5 quilòmetres, dotant-la de dos carrils de 3,50 metres d'ample, vorals de 1,5 metres i bermes d'1 metre.

Així mateix, es realitza un control d'accessos mitjançant la construcció en tots dos marges de la carretera de camins de servei que es connecten amb la N-238, a través dels tres enllaços del tram, permetent suprimir els accessos directes a la N-238 existents.

Està previst realitzar un nou enllaç amb la CV-101 (km 5,500) d'accés a Alcanar i a l'estació, i la millora de la intersecció existent amb l'AP-7. A més, estan previstes 4 estructures, corresponents a l'enllaç citat i a l'encreuament sobre el barranc *Barbiguera, i dos passos inferiors sota la carretera per a garantir la continuïtat de les vies pecuàries afectades.

Es completa l'actuació amb la rehabilitació del ferm del tram, senyalització i abalisament, reposició de serveis afectats, i instal·lació de bàculs d'il·luminació en el perímetre de les glorietes de l'enllaç i en els trams adjacents dels ramals.

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació