Una polonesa resident a Vinaròs informa a mes de cinc milions d'espectadors d'aquest país sobre la situació en època de Covid-19 a través del canal privat mes influent.

roksana guillen

Roksana Guillén Ortega és una vinarossenca que malgrat els seus cognoms no és de Vinaròs.  Roksana és polonesa i viu a Vinaròs des de fa 5 anys encara que en casar-se amb Ángel va adoptar els cognoms del marit com és costum al seu país natal.

Ara, gràcies a aquesta dona rossa, simpàtica i eloqüent, el nom de Vinaròs està en les pantalles de mes de 5 milions de polonesos a través de la cadena de televisió privada més important:  TVN24.

 

I és que des que va començar la crisi a causa de la pandèmia del Covid-19 Roksana ( Roxi en la xarxes) exerceix de corresponsal d'aquesta televisió, intervenint de manera regular (mitja dotzena d'ocasions en els últims dies) en els informatius diaris  més importants del canal.

La iniciativa que va tenir fa 3 anys de crear un blog en internet per a donar a conèixer Espanya als polonesos (www.hiszpaniole.pl) ha estat el trampolí que l'ha catapultada a la televisió com improvisada corresponsal del dia a dia en una família mitjana espanyola, en aquest cas amb una polonesa pel mig.

Roksana, natural de la regió de la bella ciutat de Cracòvia, on es va criar i en la universitat de la qual es va graduar, assenyala que la situació a Polònia és bastant diferent de la d'Espanya. Hi ha relativament pocs casos declarats, o coneguts, mai se sap en un país governat pels ultranacionalistes i ultraconservadors de Llei i Democràcia. Tampoc hi ha molts morts, per la qual cosa des de les fredes terres poloneses es mira a Espanya amb incertesa. Roksana està molt integrada en la vida de Vinaròs, per això pot explicar molt bé en la TVN24 la vida  d'una família mitjana confinada i en la major part dels casos afectada per algun ERTE. És el normal en aquest moment a Espanya. La nostra convidada d'avui en el magazine Hoy por Hoy Maestrat, a més, ja va estar en els nostres estudis fa un parell d'anys quan va ser la reina de la comparsa Fotli Canya. ¡Més integrada a Vinaròs impossible!.

A part de la seva faceta de corresponsal ocasional, i  en la línia de la iniciativa que l'ha donat a conèixer, Roksaha ha obert fa uns mesos un segon blog que es pot trobar en www.descubrepolonia.net per als usuaris castellanoparlants. Hem fet un volt al mateix i sens dubte, si tens la intenció de visitar aquest país no deixis de contactar amb aquesta inquieta polonesa vinarossenca perquè t'aconsellarà el millor.

20181102 camideConquesta 945x222

ash

TV Castelló

ap.BANNER GASTRONOMÍA.300x300px

Escolta'ns

 

 

covid-amics

banner proximitatgris

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació