alto palancia agua

Sanitat confirma 584 nous casos positius de coronavirus en la Comunitat Valenciana

ana barcelo

• 102 es troben a la província de Castelló, 181 a la província d'Alacant i 301 en la de València, situant el total de casos en 3.200
• La Conselleria de Sanitat habilita una web perquè les persones amb símptomes compatibles puguin demanar cita en el seu Centre de Salut

 

València (26.03.20). La consellera de *Sanitat Universal i *Salut Pública, Ana Barceló, ha comparegut aquest matí per a actualitzar la informació sobre la incidència del *coronavirus en la Comunitat Valenciana. Barceló ha confirmat 584 nous casos positius, que eleven a 3.200 el total de casos positius, dels quals 1.278 es troben ingressats a l'hospital i 230 d'ells en l'UCI.

Dels 584 nous casos positius, 102 es troben a la província de Castelló, 181 a la província d'Alacant i 301 en la de València.

Per províncies el nombre total de casos positius és de 373 a la província de Castelló (144 hospitalitzats, 30 d'ells en l'UCI), 1.039 a la província d'Alacant (410 hospitalitzats i 72 d'ells en l'UCI), i 1.788 a la província de València (724 hospitalitzats i 128 d'ells en l'UCI). El nombre de professionals sanitaris que han donat positiu en total és de 551 (83 a la província de Castelló, 218 en la d'Alacant i 250 a la província de València).

D'altra banda, la consellera ha lamentat el fet que s'hagin produït fins al moment un total de 167 defuncions en la Comunitat Valenciana (24 des de l'actualització d'ahir): 14 a la província de Castelló, 72 en la de València i 81 en la d'Alacant. Al mateix temps, ha anunciat que, fins a les 20 hores d'ahir, s'han donat un total de 57 altes: 4 a la província de Castelló, 17 en la d'Alacant i 36 a la província de València.

Les proves que han donat un resultat negatiu fins al moment són 9.949. A més, en el número 900 hem atès des que es va posar en marxa més de 44.200 crides.

Fins al moment, un total de 1.946 professionals sanitaris s'han inscrit en la borsa de treball habilitada per la Conselleria de *Sanitat perquè metges i infermeres jubilats fins als 70 anys i metges que encara no tenen especialitat puguin ajudar a combatre el *coronavirus.

Actualització de la situació en residències de majors

La consellera ha actualitzat també la situació de les residències de majors de la Comunitat Valenciana. Fins al moment s'han detectat casos positius en 49 centres (6 a la província de Castelló, 13 a la província d'Alacant, 30 a la província de València):

• Residents que han donat positiu: 221 (14 a la província Castelló, 84 a l'Alacant i 123 a la província València)
• Treballadors que han donat positiu: 67 (8 a la província Castelló, 12 a l'Alacant i 47 a la província de València)
• Treballadors en quarantena: 407 (30 a la província Castelló, 208 en la d'Alacant i 169 a la província de València)
• Residents morts: 44 (1 a la província de Castelló, 31 en la d'Alacant i 12 a la província València)

Respecte de les residències, la consellera assegurava que “sóc conscient de l'angoixa que travessen les persones que tenen algun familiar en alguna residència afectada per *coronavirus”, per la qual cosa ha explicat el procediment que se segueix en aquelles residències que són intervingudes per la Conselleria de Sanitat, en virtut de la Resolució del 18 de març.

Quan es notifica un cas positiu de *coronavirus, la Conselleria de Sanitat es fa càrrec de la part sanitària del centre i adopta les mesures necessàries per al control i tractament de l'epidèmia. A més, es designa a una persona responsable del Departament de Salut de l'àmbit geogràfic en el qual es troba la residència perquè disposi dels recursos materials i humans que requereixi la situació, amb l'objectiu de prestar l'assistència sanitària immediata, sense perjudici de la resta de competències que corresponen a la Conselleria d'igualtat i polítiques inclusives en la gestió d'aquests centres.

La Conselleria compta, avui dia, amb un cos de 83 inspectors (29 a Alacant, 41 a València i 13 a Castelló). Aquests inspectors acudeixen a aquelles residències que no han estat intervingudes per sanitat per a verificar que se segueixen els protocols i mesures de seguretat establertes tant des de l'àmbit nacional com autonòmic. Ahir van començar les inspeccions a les províncies de València i de Castelló. I avui comencen les inspeccions a la província d'Alacant.

Des de la Conselleria de Sanitat es dóna trasllat de la situació dels residents i dels treballadors al metge de la residència i a l'equip directiu, tant en casos positius, negatius o sospitosos, així com les recomanacions i mesures que han d'adoptar. A partir d'aquí, correspon a la direcció del centre establir els canals de *comunicacion amb les famílies per a facilitar dades sobre els residents.

Nova pàgina web per a sol·licitar cita en cas de presentar símptomes

Avui s'ha posat en marxa en la pàgina web de la Conselleria de Sanitat la possibilitat de sol·licitar cita amb el Centre de Salut en cas de presentar símptomes clínics compatibles amb infecció per *coronavirus.

La cita se sol·licita mitjançant la introducció del número *SIP i la data de naixement, i realitzant la confirmació del telèfon de contacte. La persona que introdueixi les dades rebrà una trucada com més aviat millor des de la confirmació de la creació de la cita.

A través de la web s'informarà de l'estat de la cita: sol·licitada, confirmada o realitzada.

Si durant la primera anomenada telefònica el professional sanitari del centre de salut identifica el cas com a possible de *coronavirus, la resta de cites telefòniques per a efectuar el seguiment del cas seran programades pel professional sanitari. A partir d'aquest moment, rebrà crides periòdiques per a verificar l'estat de salut del pacient i ajudar-lo en tots els dubtes i necessitats que pugui presentar.

Si presenta altres símptomes diferents als indicats, l'usuari ha de posar-se contacte amb el centre de salut a través dels telèfons de cita prèvia habituals.

Test ràpids de *coronavirus

La consellera ha aclarit que encara no s'estan duent a terme els test ràpids a la Comunitat Valenciana perquè “estem pendents que el Ministeri ens concreti quan ens arribaran i quina quantitat”.

Al mateix temps, ha insistit que aquest tipus de test es realitzaran en principi als professionals sociosanitaris, als usuaris de residències de majors on hi hagi casos o sospites de *coronavirus i al personal de serveis fonamentals, tal com marquen els criteris del Ministeri de Sanitat.

Adreça web: https://coronavirusregistro.san.gva.es/sipcovid19/?language=ca

Tota la informació actualitzada en: http://www.san.gva.es/web_estatica/coronavirus/coronavirus_es.html.

20181102 camideConquesta 945x222

ash

Escolta'ns

 

 

covid-amics

banner proximitatgris

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació